Recepten

Aardbeienmousse

By 15-04-2013 Geen reacties

180 kcal per portie

Toetjes zijn heerlijk, en hoeven echt niet altijd gemaakt te zijn met magere producten of zonder vet. Een beetje slagroom zorgt namelijk voor een heerlijk romige smaak in deze fruitmousse. Zolang je er maar niet te veel van gebruikt. 

Ingrediënten voor 4 personen:

400 g verse aardbeien

100 ml slagroom

50 g suiker

2 eiwitten

Bereidingswijze:

[wlm_private “PA-lid Starter|PA-lid Medium|PA-lid Professional|ProAcademie – Kickstart”]

1. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en maak ze schoon. Pureer in de blender of met een staafmixer.

2. Klop de eiwitten, samen met de suiker, stijf in een vetvrije kom.

3. Klop de slagroom lobbig. Meng de slagroom, eiwitten en aardbeienpuree doorelkaar. Verdeel over 4 glaasjes en laat minimaal 3 uur opstijfen in de koelkast. Serveer met een takje munt of een paar plakjes verse aardbei bovenop. Eet smakelijk!

Variatietip!

Deze mousse kan je ook maken met een ander soort fruit, net welke je nog in huis hebt liggen. Neem bijvoorbeeld frambozen, mango, banaan, perzik of nectarine. Zacht fruit zonder schil werkt het best!

[/wlm_private]

Bietencarpaccio
Volgende blogbericht

Plaats een reactie