Ingrediënten voor 20 koeken
- 150 g havermout
- 100 g boekweitmeel
- 1 tl bakpoeder
- 1 tl zeezout
- 80 g rozijnen
- 100 ml olijfolie
- 120 ml ahornsiroop of rijststroop
- 200 g amandelpasta
- 90 g tahin
- 1/2 tl vanille
Maken
[wlm_private “PA-lid Starter|PA-lid Medium|PA-lid Professional|ProAcademie – Kickstart”]
1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
2. Roer de havermout, boekweitmeel, bakpoeder, zeezout en rozijnen goed door elkaar.
3. Doe de olijfolie, ahornsiroop of rijststroop, amandelpasta, tahin en vanille in een steelpannetje. Zet op laag vuur en roer tot een glad geheel. Voeg aan toe aan de droge ingrediënten en roer tot een mooi, wat plakkerig deeg.
4. Rol ca. 20 balletjes van het deeg, leg ze (met enige afstand van elkaar) op een met bakpapier bekleedde bakplaat en druk plat (eventueel met een vork). Bak de koekjes in 12 minuten gaar en licht goudbruin aan de randjes. De koekjes zijn nu nog zacht, maar worden knapperig als ze zijn afgekoeld!
[/wlm_private]