Recepten

Appelchips

By 03-10-2013 Geen reacties

60 kcal per portie

Het seizoen is er weer: de appels komen nu vers van eigen bodem. Naast een lekkere moes of taart kan je nog veel meer lekkere en vooral iets gezondere recepten bedenken. Maak bijvoorbeeld je eigen appelchips! Ontzettend lekker en gezond.

Ingrediënten voor 4 porties:

3 appels

(eventueel nog 1 tl kaneel en/of 1 tl suiker)

Bereidingswijze:

[wlm_private “PA-lid Starter|PA-lid Medium|PA-lid Professional|ProAcademie – Kickstart”]

1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg bakpapier op 2 bakplaten.

2. Verwijder het klokhuis met een appelboor. Dit hoeft niet persee! Doe je dit niet: dan krijg je mooie sterretjes aan de binnenkant, maar zorg er dan wel voor dat je de pitjes goed verwijderd.

3. Snijd flinterdunne plakjes van de appel. Je kan hier een mes voor gebruiken, maar ook een keukenmachine of rasp met brede openingen. Hoe dunner de plakjes, hoe sneller de appelchips klaar zijn en hoe knapperiger ze worden.

4. Meng de kaneel en suiker door elkaar en strooi over de plakjes appel. Voor echt gezonde naturel appelchips: voeg geen kaneel en suiker toe.

5. Leg de plakjes appel op de bakplaten. Zorg ervoor dat de plakjes elkaar niet raken! Bak de appelchips in ca. 2 uur knapperig, krokant en goudbruin. Check de appelchips tussendoor regelmatig! Het kan erg hard gaan en in korte tijd kan de kleur sterk veranderen; dat zou zonde zijn!

[/wlm_private]

Volgende blogbericht
Mirte

Auteur Mirte

Ik begeleid jou graag naar een gezond en fit lijf, met behulp van een goede voeding en voldoende beweging. Maar ook aspecten als stress en slaap komen voorbij: gezond zijn én blijven hangt van een heleboel factoren af. Niet iedereen is hetzelfde, en daarom betekent een gezonde leefstijl en voeding voor de één wellicht iets anders dan voor de ander. Daarom werk ik bij ProAcademie, want deze visie is voor het hele team van ProAcademie belangrijk!

Meer berichten van Mirte

Plaats een reactie