60 kcal per portie
Het seizoen is er weer: de appels komen nu vers van eigen bodem. Naast een lekkere moes of taart kan je nog veel meer lekkere en vooral iets gezondere recepten bedenken. Maak bijvoorbeeld je eigen appelchips! Ontzettend lekker en gezond.
Ingrediënten voor 4 porties:
3 appels
(eventueel nog 1 tl kaneel en/of 1 tl suiker)
Bereidingswijze:
[wlm_private “PA-lid Starter|PA-lid Medium|PA-lid Professional|ProAcademie – Kickstart”]
1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg bakpapier op 2 bakplaten.
2. Verwijder het klokhuis met een appelboor. Dit hoeft niet persee! Doe je dit niet: dan krijg je mooie sterretjes aan de binnenkant, maar zorg er dan wel voor dat je de pitjes goed verwijderd.
3. Snijd flinterdunne plakjes van de appel. Je kan hier een mes voor gebruiken, maar ook een keukenmachine of rasp met brede openingen. Hoe dunner de plakjes, hoe sneller de appelchips klaar zijn en hoe knapperiger ze worden.
4. Meng de kaneel en suiker door elkaar en strooi over de plakjes appel. Voor echt gezonde naturel appelchips: voeg geen kaneel en suiker toe.
5. Leg de plakjes appel op de bakplaten. Zorg ervoor dat de plakjes elkaar niet raken! Bak de appelchips in ca. 2 uur knapperig, krokant en goudbruin. Check de appelchips tussendoor regelmatig! Het kan erg hard gaan en in korte tijd kan de kleur sterk veranderen; dat zou zonde zijn!
[/wlm_private]