Ingrediënten voor 1 portie
- 1 appel
- 1/2 tl kaneel
- 1 tl + 1 tl (kokosbloesem) suiker
- 1 tl citroensap
- 2 el havermout
- 1 el (glutenvrij) meel, naar keuze
- 1 el boter of kokosolie + extra
- beetje ongezoet vanille poeder
- snufje zout
Maken
[wlm_private “PA-lid Starter|PA-lid Medium|PA-lid Professional|ProAcademie – Kickstart”]
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Schil en snijd de appel in blokjes. Meng met de kaneel, 1 tl (kokosbloesem)suiker en het citroensap.
- Vet een klein ovenschaaltje in met boter of kokosolie en doe het appelmengsel erin. Meng de havermout met het (glutenvrij)meel, de boter of kokosolie, 1 tl (kokosbloesem)suiker, de vanille en een snufje zout tot een kruimelig deeg.
- Verdeel over het appelmengsel en bak de appeltaart crumble in ca. 15 tot 25 minuten goudbruin aan de bovenkant.
[/wlm_private]