450 kcal
Dit recept voor asperges met hollandse garnalen is een heerlijke variant voor asperges met beenham. Garnalen van eigen zeebodem zijn daar perfect voor. Om het gemakkelijk te maken in dit recept in een heerlijke slanke saus. Smakelijk eten!
Ingrediënten voor 2 personen
- 400 gram asperges
- 300 gram krieltjes
- 2 eieren
- 150 gram Hollandse garnalen
- 2 eetlepels fritessaus
- 2 eetlepels kwark
- 2 eetlepels water
- 1 mespuntje kerriepoeder
- 1 mespuntje gedroogde dille Peper en zout
- Een eetlepel verse bieslook, gesnipperd
Bereidingswijze
[wlm_private “PA-lid Starter|PA-lid Medium|PA-lid Professional|ProAcademie – Kickstart”]
- Schil de asperges met een aspergeschiller en snijd het kontje eraf.
- Was de krieltjes (niet schillen) en doe ze in een pan. Schenk er water op totdat ze net onder staan. Kook ze met de deksel erop in 12 minuten ongeveer gaar.
- Breng in een andere pan water aan de kook en voeg de asperges toe. Kook deze in ongeveer 10 minuten gaar.
- Kook intussen de eieren hard in 7 minuten in een steelpannetje.
- Pel de eieren en snijd ze (nog warm) in kleine blokjes.
- Doe ze in een kom met de garnalen en meng hier de fritessaus, kwark, het water, kerriepoeder, dille en peper en zout doorheen.
- Leg de krieltjes en de asperges op de borden en verdeel het eier-garnalenmengsel over de asperges. Besprenkel het geheel met de bieslook
[/wlm_private]