Ingrediënten voor 10 porties
- 1 el boter
- 3 rijpe bananen
- 3 eieren
- 50 ml zonnebloem- of gesmolten kokosolie
- 125 ml (plantaardige) melk of yoghurt
- 250 g havermout of volkoren meel
- 40 g kokosbloesemsuiker, rijststroop of ahornsiroop
- 1 el kaneel of koek- en speculaaskruiden
- ½ tl zout
- 2 tl bakpoeder of baksoda
- Optioneel: geraspte schil van 1 citroen
- Optioneel, voor bananenbrood met noten: 150 g gehakte walnoten of pecannoten
Maken
[wlm_private “PA-lid Starter|PA-lid Medium|PA-lid Professional|ProAcademie – Kickstart”]
- Verwarm de oven voor op 180 ˚C en vet een cakevorm in met de boter.
- Prak de bananen goed fijn met een vork of pureestamper en roer de eieren, zonnebloemolie en melk of yoghurt er doorheen.
- Roer de havermout of het meel met de suiker, kaneel, zout, bakpoeder en citroenrasp door elkaar. Roer het bananenmengsel en het bloemmengsel goed door elkaar. Voeg eventueel wat gehakte noten toe.
- Giet het beslag in de bakvorm en bak het bananenbrood in 45 tot 55 min. (afhankelijk van de grootte van het cakeblik) gaar.
Tip: je kunt in plaats van één bananenbrood ook 10 kleinere bananenmuffins maken! Giet het beslag in muffinvormpjes en bak deze in ca. 30 min. gaar.
[/wlm_private]