215 kcal
Een heerlijk toetje voor de doordeweekse dag; bananenyoghurt, met walnoten voor een extra bite. Je kan natuurlijk fruityoghurt in de winkel kopen, maar zelf maken is veel gezonder, zonder smaakstoffen en heerlijk puur natuur. Gezond, lekker en snel zelf te bereiden. In plaats van banaan kan je ook ander zacht fruit gebruiken zoals aardbei, peer, mango, abrikoos of perzik. De noten bevatten goede onverzadigde vetten maar zorgen wel voor een beetje extra energie. Voor een lichtere variant kan je de noten dus ook weglaten.
Ingrediƫnten voor 4 personen:
500 g halfvolle yoghurt
2 bananen
2 el honing
4 walnoten
Bereidingswijze
[wlm_private “PA-lid Starter|PA-lid Medium|PA-lid Professional|ProAcademie – Kickstart”]
1. Voor een zacht toetje zonder stukjes: pureer de bananen met een staafmixer. Voor een toetje met grove stukjes banaan: prak de bananen met een vork.
2. Meng de gepureerde of geprakte banaan met de yoghurt en honing.
3. Breek de walnoten in kleine stukjes of stamp ze tot kruimels in een vijzel. Serveer de bananenyoghurt in kleine schaaltjes met de walnoten. Eet smakelijk!
[/wlm_private]