Zo, je bent er helemaal klaar voor… het is vakantie! Je hebt de afgelopen tijd flink getraind en op je voeding gelet dus die bikini (of zwembroek) zit weer als gegoten. Of hij zit in ieder geval weer om een fit zomerlijf. Nu dus even een paar weken lekker genieten van zon, zee en strand… en van lekker eten en de strandstoel. Na een paar weken is dat fitte zomerlijf op deze manier dus weer snel verdwenen. Maar treur niet! Met een paar makkelijke tips wordt bewegen op vakantie leuk,  zonder er te veel moeite voor te doen!

Loop naar het strand…

Of naar het stadje in de buurt, dat lekkere restaurantje iets verderweg of de ijssalon die het verst weg ligt. In plaats van de taxi te pakken of alles wat binnen handbereik is te pakken kan je er ook voor kiezen even een stukje te lopen voor je ijsje of drankje.

Zwemmen

Meestal heb je op vakantie water in de buurt. In het zwembad, of in de zee als deze rustig is, kan je perfect een paar baantjes gaan zwemmen. Zwemmen is één van de beste sporten voor het lichaam aangezien je gewrichten niet worden belast maar je wel al je spieren gebruikt. Een super goede workout!

Ouderwets badmintonnen of klepperen!

Badmintonnen, overslaan met van die leuke gekleurde kleppertjes of beachvolleybal. Maak je dagje op de camping of het strand lekker actief. Ga een uurtje lekker zonnen en pak dan de rackets of kleppertjes om een kwartierje samen over te slaan. Leuk, gezellig en vaak eindigt het in een flinke lachbui (wat weer ontzettend goed is voor de buikspieren!). Al kletsend heb je niet eens door dat je aan het sporten bent. Bijkomend voordeel: je wordt egaler en mooier bruin als je aan het bewegen bent in de zon. Als je op je handdoek blijft liggen zal je aan de voor en achterkant wellicht flink bruin worden, maar de zijkanten worden dan overgeslagen!

Actieve vakantie

Wat dacht je eigenlijk van een actieve vakantie, van te voren al gepland? Hou je niet van de hele dag op het strand liggen maar wil je juist wat dóen op vakantie? Ga bijvoorbeeld snorkelen, duiken, surfen, kajakken, survivallen, zeilen, waterskiën of hiken. Vaak kun je deze dingen van te voren al boeken maar ook op de plaats van bestemming is er vaak nog veel mogelijk.

Hardlopen

Hou je van een stukje hardlopen en doe je dat thuis ook graag? Op vakantie is het nog veel leuker! Een nieuwe omgeving met vaak de mooiste uitzichten en de lekkerste geuren onderweg. Ga lekker alleen als je je hoofd leeg wilt maken of juist gezellig samen als je zin hebt in gezelschap. Kan je elkaar nog een beetje motiveren onderweg, perfect! Ga het liefst in de ochtend of avond lopen; overdag is het net even iets te warm en dan wordt het automatisch niet zo leuk meer…

Veel plezier op vakantie!

 

Hans van der Linden

Auteur Hans van der Linden

Meer berichten van Hans van der Linden

Plaats een reactie