Recepten

Biefstuk tagliata

By 21-11-2013 Geen reacties

300 kcal per persoon

Biefstuk tagliata is een heerlijk Italiaans gerecht, en lekker licht! Ideaal als voorgerecht of als licht hoofdgerecht met een stukje volkoren stokbrood of gemengd met een beetje gekookte volkoren pasta. Geniet van de beste smaken van Italië!

Ingrediënten voor 4 personen:

400 g biefstuk van goede kwaliteit

4 el olijfolie extra vierge

1 takje rozemarijn

100 g rucola

1 verse citroen

100 g Parmezaanse kaas

zout en peper

Bereidingswijze:

[wlm_private “PA-lid Starter|PA-lid Medium|PA-lid Professional|ProAcademie – Kickstart”]

1. Haal de biefstuk en Parmezaanse kaas ca. 1 tot 2 uur van te voren uit de koelkast om op temperatuur te komen. Op deze manier komen de smaken van beide producten beter tot hun recht.

2. Verhit 2 el olijfolie in een koekenpan, voeg het takje rozemarijn toe (dit geeft extra smaak aan de biefstuk) en bak de biefstuk op hoog vuur kort aan tot er een bruine braadkost ontstaan is. Haal de biefstuk uit de pan en laat even rusten op een houten snijplank. Voor een iets meer doorgebakken biefstuk verpak je de biefstuk nu even in aluminiumfolie. Zo gaart hij nog een beetje door. Bestrooi de biefstuk met zout en peper.

3. Pers de citroen uit en meng het sap met de rucola en de rest van de olijfolie en breng eventueel op smaak met een heel klein beetje zout en peper.

4. Snijd de biefstuk in reepjes. Verdeel de rucola over 4 borden en leg de biefstuk erop. Schaaf de Parmezaan in grove plakken en strooi over de biefstuk tagliata. Eet smakelijk!

 

Tip! Druppel, voor extra smaak, nog een beetje balsamico van goede kwaliteit over de biefstuk tagliata!

[/wlm_private]

Mirte

Auteur Mirte

Ik begeleid jou graag naar een gezond en fit lijf, met behulp van een goede voeding en voldoende beweging. Maar ook aspecten als stress en slaap komen voorbij: gezond zijn én blijven hangt van een heleboel factoren af. Niet iedereen is hetzelfde, en daarom betekent een gezonde leefstijl en voeding voor de één wellicht iets anders dan voor de ander. Daarom werk ik bij ProAcademie, want deze visie is voor het hele team van ProAcademie belangrijk!

Meer berichten van Mirte

Plaats een reactie