Een vegetarische variant op de klassieke carpaccio. De bietjes in deze bietencarpaccio zorgen voor het zachte en licht zoete smaakje wat normaal van het vlees komt. In plaats van Parmezaanse kaas kan je ook zachte of harde geitenkaas gebruiken, een topcombinatie!
Ingrediƫnten voor 4 personen:
250 g gekookte bietjes
75 g rucola
4 el olijfolie
1 el balsamico azijn
3 el Parmezaanse kaas, geraspt
4 el pijnboompitten
zout en peper
Bereidingswijze:
[wlm_private “PA-lid Starter|PA-lid Medium|PA-lid Professional|ProAcademie – Kickstart”]
1. Snijd de bietjes in zeer dunne plakjes. Je kan hier ook een kaasschaap of brede rasp voor gebruiken.
2. Rooster de pijnboompitjes lichtbruin in een koekenpan.
3. Meng de olijfolie en balsamico azijn door elkaar en breng op smaak met een beetje zout en peper.
4. Leg de bietenplakjes in een rondje mooi op het bord. Maak met je handen een bolletje van de rucola en leg in het midden, op de bietenplakjes. Druppel de dressing over de bietencarpaccio en strooi de Parmezaanse kaas en pijnboompitjes erover.
Eet smakelijk!
[/wlm_private]
Elke dag van dit soort recepten ontvangen? Kies je persoonlijke coach en ontvang een opmaat gemaakt voedingsschema met lekkere recepten!