Ingrediënten voor 20 koeken

  • 150 g havermout
  • 100 g boekweitmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl zeezout
  • 80 g blauwe bessen (vers of diepvries)
  • 100 ml olijfolie
  • 120 ml ahornsiroop of rijststroop
  • 200 g amandelpasta (100% amandelen)
  • 90 g tahin
  • rasp van 1 citroen

Maken

[wlm_private “PA-lid Starter|PA-lid Medium|PA-lid Professional|ProAcademie – Kickstart”]

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Roer de havermout, boekweitmeel, bakpoeder, zeezout en blauwe bessen goed door elkaar.
  3. Doe de olijfolie, ahornsiroop/rijststroop, amandelpasta, tahin en citroenrasp in een steelpannetje. Zet op laag vuur en roer tot een glad geheel
  4. Voeg aan de droge ingrediënten toe en roer tot een mooi, wat plakkerig deeg.
  5. Rol ca. 20 balletjes van het deeg, leg ze (met enige afstand van elkaar) op een met bakpapier bekleedde bakplaat en druk plat (eventueel met een vork).
  6. Bak de koekjes in 12 minuten gaar en licht goudbruin aan de randjes. De koekjes zijn nu nog zacht, maar worden knapperig als ze zijn afgekoeld!

[/wlm_private]

Mirte

Auteur Mirte

Ik begeleid jou graag naar een gezond en fit lijf, met behulp van een goede voeding en voldoende beweging. Maar ook aspecten als stress en slaap komen voorbij: gezond zijn én blijven hangt van een heleboel factoren af. Niet iedereen is hetzelfde, en daarom betekent een gezonde leefstijl en voeding voor de één wellicht iets anders dan voor de ander. Daarom werk ik bij ProAcademie, want deze visie is voor het hele team van ProAcademie belangrijk!

Meer berichten van Mirte

Plaats een reactie