Ingrediënten voor 20 koeken
- 150 g havermout
- 100 g boekweitmeel
- 1 tl bakpoeder
- 1 tl zeezout
- 80 g blauwe bessen (vers of diepvries)
- 100 ml olijfolie
- 120 ml ahornsiroop of rijststroop
- 200 g amandelpasta (100% amandelen)
- 90 g tahin
- rasp van 1 citroen
Maken
[wlm_private “PA-lid Starter|PA-lid Medium|PA-lid Professional|ProAcademie – Kickstart”]
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Roer de havermout, boekweitmeel, bakpoeder, zeezout en blauwe bessen goed door elkaar.
- Doe de olijfolie, ahornsiroop/rijststroop, amandelpasta, tahin en citroenrasp in een steelpannetje. Zet op laag vuur en roer tot een glad geheel
- Voeg aan de droge ingrediënten toe en roer tot een mooi, wat plakkerig deeg.
- Rol ca. 20 balletjes van het deeg, leg ze (met enige afstand van elkaar) op een met bakpapier bekleedde bakplaat en druk plat (eventueel met een vork).
- Bak de koekjes in 12 minuten gaar en licht goudbruin aan de randjes. De koekjes zijn nu nog zacht, maar worden knapperig als ze zijn afgekoeld!
[/wlm_private]