Ingrediënten voor 1 pizza (2 personen)
- 400 g bloemkoolroosjes
- 2 eieren
- voor een volledig plantaardige pizza: gebruik 20 g chiazaad gemixt met 100 ml water. Meng goed en laat 15 min. staan.
- 60 g amandelmeel
- 1 tl gedroogde oregano
- zout en peper, naar smaak
- toppings
- 200 ml tomatensaus
- optioneel: 2 el pesto
- 1 courgette, in dunne plakjes
- 300 g groene asperges
- handje verse basilicum
- 1 el olijfolie
- optioneel: geraspte schil van 1/2 verse citroen en/of een beetje verse citroensap
Maken
[wlm_private “PA-lid Starter|PA-lid Medium|PA-lid Professional|ProAcademie – Kickstart”]
- Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Doe de bloemkoolroosjes in de keukenmachine en mix tot je een soort fijne rijst structuur krijgt. Doe over in een kom en voeg de eieren, het amandelmeel, de oregano en een flinke snuf zout en peper toe. Mix met een (houten pol-) lepel goed door elkaar tot een soort plakkerig deeg ontstaat.
- Leg het bloemkooldeeg op de bakplaat en druk het plat. Vorm met je handen tot een mooie ronde of ovale pizza en zet de bodem (zonder toppings) 25 minuten in de oven om voor te bakken.
- Haal de gebakken bloemkool pizza bodem uit de oven en verdeel de tomatensaus over de bodem. Verdeel er eventueel wat pesto op, in kleine bergjes.
- Leg de plakjes courgette en vervolgens de groene asperges op de pizza.
- Bak de bloemkool pizza met groene groente nogmaals 10 minuten.
- Haal de pizza uit de oven en verdeel de verse blaadjes basilicum, olijfolie en eventueel citroenrasp en/of -sap erover.
[/wlm_private]