Recepten

Bloemkoolstamppot met cashewnoten

By 14-11-2013 Geen reacties

470 kcal per persoon

Een heerlijke winterse stamppot, maar wel lekker een dagje zonder vlees. Serveer je altijd een rookworst of gehaktbal bij de stamppot? Varieer dan eens en vervang het vlees door nootjes! Geeft een lekkere bite en combineert super zoals in deze bloemkoolstamppot met cashewnoten.

Ingrediënten voor 4 personen:

1 bloemkool

1 kg aardappelen

2 el olijfolie

flinke scheut warme halfvolle melk

100 g cashewnoten

snufje zout

snufje nootmuskaat

evt. verse kruiden als peterselie en bieslook of Italiaanse kruiden

Bereidingswijze:

[wlm_private “PA-lid Starter|PA-lid Medium|PA-lid Professional|ProAcademie – Kickstart”]

1. Schil de aardappelen en snijd de bloemkool in stukken. Kook de aardappelen en bloemkool in een laagje water in ca. 20 minuten gaar. Giet af.

2. Stamp de aardappelen en bloemkool met een scheut warme melk en de olijfolie tot een romige stamppot. Voeg naar smaak een snufje zout en nootmuskaat toe. Breng naar wens nog op smaak met verse kruiden.

3. Serveer de bloemkoolstamppot met cashewnoten.

Eet smakelijk!

[/wlm_private]

 

Mirte

Auteur Mirte

Ik begeleid jou graag naar een gezond en fit lijf, met behulp van een goede voeding en voldoende beweging. Maar ook aspecten als stress en slaap komen voorbij: gezond zijn én blijven hangt van een heleboel factoren af. Niet iedereen is hetzelfde, en daarom betekent een gezonde leefstijl en voeding voor de één wellicht iets anders dan voor de ander. Daarom werk ik bij ProAcademie, want deze visie is voor het hele team van ProAcademie belangrijk!

Meer berichten van Mirte

Plaats een reactie