470 kcal per persoon
Een heerlijke winterse stamppot, maar wel lekker een dagje zonder vlees. Serveer je altijd een rookworst of gehaktbal bij de stamppot? Varieer dan eens en vervang het vlees door nootjes! Geeft een lekkere bite en combineert super zoals in deze bloemkoolstamppot met cashewnoten.
Ingrediënten voor 4 personen:
1 bloemkool
1 kg aardappelen
2 el olijfolie
flinke scheut warme halfvolle melk
100 g cashewnoten
snufje zout
snufje nootmuskaat
evt. verse kruiden als peterselie en bieslook of Italiaanse kruiden
Bereidingswijze:
[wlm_private “PA-lid Starter|PA-lid Medium|PA-lid Professional|ProAcademie – Kickstart”]
1. Schil de aardappelen en snijd de bloemkool in stukken. Kook de aardappelen en bloemkool in een laagje water in ca. 20 minuten gaar. Giet af.
2. Stamp de aardappelen en bloemkool met een scheut warme melk en de olijfolie tot een romige stamppot. Voeg naar smaak een snufje zout en nootmuskaat toe. Breng naar wens nog op smaak met verse kruiden.
3. Serveer de bloemkoolstamppot met cashewnoten.
Eet smakelijk!
[/wlm_private]