Recepten

Bosvruchten-appel crumble

By 11-11-2012 Geen reacties

250 kcal

 

Heerlijk voor de koude herfst en wintermaanden. Deze warme bosvruchten-appel crumble is een perfecte afsluiting van een mooie maaltijd. Niet te vet maar toch een klein taartje op je bord!

 

Ingrediënten voor 4 personen
•    200 gram gemengde bosvruchten (vers of uit de diepvries, bijvoorbeeld bramen, aardbeien, frambozen, kersen en bosbessen)
•    2 appels
•    ½ eetlepel balsamico azijn
•    40 gram boter
•    100 gram zelfrijzend bakmeel
•    60 ml yoghurt
•    35 gram suiker

 

Bereidingswijze

[wlm_private “PA-lid Starter|PA-lid Medium|PA-lid Professional|ProAcademie – Kickstart”]

1.    Verwarm de oven voor op 190 graden. Schil de appels en snijd deze in blokjes. Meng samen met de bosvruchten, 10 gram suiker en de balsamico azijn goed door elkaar en laat even intrekken.

2.    Maak het deeg: meng zelfrijzend bakmeel en de rest van de suiker met de boter tot er een kruimelig deeg ontstaat. Voeg de yoghurt toe en kneed kort tot een samenhangend deeg. Het deeg mag wat plakkerig zijn; dit is geen probleem!

3.    Verdeel het fruit over 4 kleine of 1 grote ovenschaal. Leg het deeg in kleine balletjes/stukjes op het fruit.

4.    Zet de crumble ca. 20 minuten in de oven tot hij goudbruin van boven is.

5.    Laat een beetje afkoelen maar serveer als hij nog warm is!

[/wlm_private]

Plaats een reactie