Recepten

Bramen vinaigrette

By 05-09-2013 Geen reacties

175 kcal per persoon

Ze zijn er alweer een tijdje: Bramen! Volop in het seizoen. Kijk langs de weg, in het bos of in de duinen en vul zo een zak vol vers augustus fruit helemaal voor niets! Nog een paar dagen, dan zijn ze er niet meer (of nou ja, niet meer buiten waar je ze gratis kan plukken; in de supermarkt altijd)! Maak er sap, jam of een taart mee. Maar probeer ook eens wat anders, zoals deze bramen vinaigrette. Heerlijk als smaakmaker van een groene salade, eventueel aangevuld met extra’s als komkommer, courgette en feta. 

Ingrediënten voor een dressing voor 6 personen

250 g bramen, liefst vers maar in de winter kan je ook diepvries bramen gebruiken.

3 el balsamico azijn

1 el agave siroop (of 1 el suiker)

1 tl mosterd

1/2 tl gehakte knoflook

120 ml olijfolie

zout en peper

Bereidingswijze:

[wlm_private “PA-lid Starter|PA-lid Medium|PA-lid Professional|ProAcademie – Kickstart”]

1. Doe de bramen, balsamico, agave siroop, mosterd en knoflook in een blender en mix goed.

2. Voeg de olie langzaam toe, tot er een mooie gladde vinaigrette ontstaat.

3. Zeef de bramen vinaigrette om de zaadjes eruit te krijgen. Voeg een beetje zout en peper naar smaak toe. Deze bramen vinaigrette kan je, afgesloten in de koelkast, ongeveer 3 dagen bewaren!

 

[/wlm_private]

Mirte

Auteur Mirte

Ik begeleid jou graag naar een gezond en fit lijf, met behulp van een goede voeding en voldoende beweging. Maar ook aspecten als stress en slaap komen voorbij: gezond zijn én blijven hangt van een heleboel factoren af. Niet iedereen is hetzelfde, en daarom betekent een gezonde leefstijl en voeding voor de één wellicht iets anders dan voor de ander. Daarom werk ik bij ProAcademie, want deze visie is voor het hele team van ProAcademie belangrijk!

Meer berichten van Mirte

Plaats een reactie