175 kcal per persoon
Ze zijn er alweer een tijdje: Bramen! Volop in het seizoen. Kijk langs de weg, in het bos of in de duinen en vul zo een zak vol vers augustus fruit helemaal voor niets! Nog een paar dagen, dan zijn ze er niet meer (of nou ja, niet meer buiten waar je ze gratis kan plukken; in de supermarkt altijd)! Maak er sap, jam of een taart mee. Maar probeer ook eens wat anders, zoals deze bramen vinaigrette. Heerlijk als smaakmaker van een groene salade, eventueel aangevuld met extra’s als komkommer, courgette en feta.
Ingrediënten voor een dressing voor 6 personen
250 g bramen, liefst vers maar in de winter kan je ook diepvries bramen gebruiken.
3 el balsamico azijn
1 el agave siroop (of 1 el suiker)
1 tl mosterd
1/2 tl gehakte knoflook
120 ml olijfolie
zout en peper
Bereidingswijze:
[wlm_private “PA-lid Starter|PA-lid Medium|PA-lid Professional|ProAcademie – Kickstart”]
1. Doe de bramen, balsamico, agave siroop, mosterd en knoflook in een blender en mix goed.
2. Voeg de olie langzaam toe, tot er een mooie gladde vinaigrette ontstaat.
3. Zeef de bramen vinaigrette om de zaadjes eruit te krijgen. Voeg een beetje zout en peper naar smaak toe. Deze bramen vinaigrette kan je, afgesloten in de koelkast, ongeveer 3 dagen bewaren!
[/wlm_private]