Recepten

Bramen yoghurt trifle

By 05-09-2013 Geen reacties

230 kcal per portie

Heerlijk dessert van yoghurt en bramen met lange vingers. Voor een extra feestelijk effect kan je de lange vingers nog in likeur 43 dopen, een top afsluiter van een luxe diner met deze bramen yoghurt trifle! 

Ingrediënten voor 4 personen:

150 g verse bramen

1 el suiker

1 tl citroensap

8 lange vingers

400 g dikke, volle (Griekse) yoghurt (of kwark)

1/2 vanillestokje

snufje kaneel of cacaopoeder

Bereidingswijze:

[wlm_private “PA-lid Starter|PA-lid Medium|PA-lid Professional|ProAcademie – Kickstart”]

1. Maak de bramen schoon en doe ze samen met de suiker en het citroensap in een steelpannetje. Kook ca. 5 minuten en haal van het vuur. Laat het geheel even afkoelen.

2. Snijd het vanillestokje open en haal het merg eruit. Meng dit met de yoghurt en laat even staan.

3. Breek de lange vingers in kleinere stukjes en leg in een glas op de onderkant een paar stukjes. Schep er een beetje van het bramenmengsel op en vervolgens een schep vanilleyoghurt. Herhaal dit nog een keer zodat je twee mooie bramen-yoghurt laagjes krijgt. Herhaal dit nog 3 maal met de andere glazen. Strooi een beetje cacao- of kaneelpoeder op de bovenkant voor een speels effect. Eet smakelijk!

[/wlm_private]

Volgende blogbericht

Plaats een reactie