Recepten

Bruschetta al pomodoro

By 08-08-2013 Geen reacties

200 kcal per portie 

Italië, het land van lekker eten en de inspiratie voor dit ontzettend lekkere en supergezonde hapje. Italianen eten het als een voorgerechtje, maar ook als lunch smaakt deze bruschetta al pomodoro heerlijk! Voor een nóg gezondere variant met meer vezels kan je ook volkoren stokbrood gebruiken. 

Ingrediënten voor 4 personen:

1/2 ciabatta brood (ca. 150 gram)

4 verse tomaten

4 el olijfolie

een handje verse basilicum

1/2 teentje knoflook, geperst

zout en peper

Bereidingswijze:

[wlm_private “PA-lid Starter|PA-lid Medium|PA-lid Professional|ProAcademie – Kickstart”]

1. Snijd de tomaten doormidden en verwijder het harde witte gedeelte en het vruchtvlees. Snijd de tomaten vervolgens in blokjes.

2. Hak de basilicum fijn en meng deze met de blokjes tomaat, knoflook en 2 el olijfolie. Breng op smaak met zout en peper.

3. Snijd het brood in plakken en besmeer deze met de rest van de olijfolie. Bestrooi met een beetje zout en peper en gril de plakken brood (in de oven, combimagnetron op eventueel in een koeken- of grilpan) goudbruin.

4. Leg de plakken brood op een schaal en verdeel het tomatenmengsel over de plakken brood. Een beetje sap mag best op het brood terechtkomen; dit zorgt juist voor extra smaak en een klein beetje soppig is het brood het lekkerst. De bruschetta al pomodoro is klaar om te serveren; eet smakelijk!

 

[/wlm_private]

Courgette frittata
Volgende blogbericht

Plaats een reactie