is toegevoegd aan uw winkelwagen.

Voor dit recept heb je een blender nodig. Je kunt het maken met een gewone blender, maar het resultaat zal dan wat minder romig zijn. Het best werkt hiervoor een hoge snelheidsblender!

Dit recept vergt wel wat voorbereidingstijd, je moet er ongeveer 2 dagen van te voren aan beginnen. Maar de stappen die je moet doen zijn super makkelijk en het resultaat is echt verbluffend! Een heerlijke spread, met de ware umami-smaak die gewone kaas ook heeft. Dus een makkelijk recept, maar bedenk je op tijd dat je dit wilt gaat eten ;). Heb je minder tijd? Je kunt cashewkaas ook maken zonder de stap van fermentatie. Maar dan mist dus wel dat kaassmaakje wat je krijgt tijdens deze stap. Ook lekker, iets minder VaVaVoom.

Maak dit recept ook eens keer 2, 4 of 10! Maak verschillende smaakvariaties en vries de cashewkaas vervolgens in porties in. Eenmaal werk, lang genieten!

Gebruik deze cashewkaas als broodbeleg, op een toastje, in de risotto, in een lasagne, voor een kaassaus, eigenlijk alles waar je normaal ook kaas voor zou gebruiken!

Ingrediënten voor 10 porties

  • 250 g cashewnoten (of zonnebloempitten als je geen noten kunt eten)
  • 100 tot 150 ml gefilterd water (of plat mineraalwater). Gebruik hiervoor GEEN kraanwater, hier kan chloor inzitten waar de probiotica niet tegen kan.
  • 2 capsules probiotica
  • 1 tl zout
  • rasp en sap van 1/4 citroen
  • 1 el edelgistvlokken
  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • 2 tl kruiden (gedroogd of vers, met verse kruiden is de kaas wel iets minder lang houdbaar), bijvoorbeeld:
    • ‘boursin’: peterselie en bieslook of daslook
    • Italiaans: tijm, oregano en basilicum
    • Paprika: paprikapoeder en chilipoeder
    • Dille

Maken


Dit artikel helemaal lezen?

Log in of start met ProAcademie

Nog geen lid? Starten kan al vanaf 19 euro > Inloggen >

 

 

 

Mirte

Auteur Mirte

Ik begeleid jou graag naar een gezond en fit lijf, met behulp van een goede voeding en voldoende beweging. Maar ook aspecten als stress en slaap komen voorbij: gezond zijn én blijven hangt van een heleboel factoren af. Niet iedereen is hetzelfde, en daarom betekent een gezonde leefstijl en voeding voor de één wellicht iets anders dan voor de ander. Daarom werk ik bij ProAcademie, want deze visie is voor het hele team van ProAcademie belangrijk!

Meer berichten van Mirte

Plaats een reactie