is toegevoegd aan uw winkelwagen.

Een heerlijk plantaardig alternatief voor slagroom of roomkaas in allerlei zoete en hartige gerechten. De zoete variant is bijvoorbeeld heerlijk met vers of gepocheerd fruit en wat honing, in de koffie of bij appeltaart. De normale variant kunt je perfect gebruiken als vervanging van roomkaas in bijvoorbeeld een quiche of soep. Voor een vervanging van zure room of crème fraîche voeg je een beetje citroensap toe.

Gebruik bij voorkeur een hoge snelheidsblender, dan wordt de room echt glad. Heb je deze niet? Je kunt het ook maken met een gewone blender. Nog steeds een erg lekker resultaat, maar iets minder glad. Vergeet in ieder geval niet de cashewnoten te weken in water: deze stap is het belangrijkst om een gladde room te krijgen!

De standaard cashewnoten die je in de supermarkt vindt zijn vaak geroosterd/gebrand. Hiermee kun je geen cashewroom maken, je hebt echt de rauwe, niet geroosterde/gebrande variant nodig. Koop rauwe cashewnoten in de biowinkel, Turkse winkel of vind ze eventueel in het gezondheidsschap van de supermarkt.

Ingrediënten voor 6 porties

  • 150 g rauwe (dus niet gebrande/geroosterde!) cashewnoten
  • 125 ml (eventueel gefilterd) water
  • snufje zeezout
  • voor een zoete variant nog extra toevoegen:
    • 1/2 tl vanille
    • 2 el zoet (honing, rijststroop, ahornsiroop of eventueel gewone suiker)
  • optioneel voor de hartige variant:
    • 1 el edelgistvlokken
    • snufje knoflookpoeder
    • wat extra zout
  • optioneel voor een vervanging van zure room of crème fraîche:
    • 1 el citroensap
    • wat extra zout

Maken


Dit artikel helemaal lezen?

Log in of start met ProAcademie

Nog geen lid? Starten kan al vanaf 19 euro > Inloggen >

Mirte

Auteur Mirte

Ik begeleid jou graag naar een gezond en fit lijf, met behulp van een goede voeding en voldoende beweging. Maar ook aspecten als stress en slaap komen voorbij: gezond zijn én blijven hangt van een heleboel factoren af. Niet iedereen is hetzelfde, en daarom betekent een gezonde leefstijl en voeding voor de één wellicht iets anders dan voor de ander. Daarom werk ik bij ProAcademie, want deze visie is voor het hele team van ProAcademie belangrijk!

Meer berichten van Mirte

Plaats een reactie