Ingrediënten voor jou en je valentijn (2 personen)

  • 400 g fruit, bijvoorbeeld aardbeien of frambozen (hiervan kun je ook de diepvries-variant van gebruiken) of appel / peer (gebruik hier het vers fruit van)
  • 2 digestive koekjes (of 2 el granola wanneer je geen tarwe kunt of wilt)
  • 200 g magere vanille- of vruchtenkwark, bijvoorbeeld aardbei of appel/kaneel. Gebruik plantaardige kwark als je geen koemelk kunt of wilt eten.

Maken

  1. Verwarm de helft van het fruit met 2 el water in een steelpannetje op laag vuur en laat even koken tot je een soort jam krijgt. Bij aardbeien of frambozen duurt dit slechts enkele minuten. Gebruik je een hardere soort fruit zoals appel of peer? Snijd deze dan eerst in kleinere stukjes, en kook ze dan 5 a 10 minuten.
  2. Verkruimel in elk glaasje 1 koekje. Schep de kwark en vervolgens de ‘jam’ erop.
  3. Verdeel de rest van het fruit erop en maak af met een takje munt.

ca. 230 kcal per persoon

 

Geniet ervan!

Mirte

Auteur Mirte

Ik begeleid jou graag naar een gezond en fit lijf, met behulp van een goede voeding en voldoende beweging. Maar ook aspecten als stress en slaap komen voorbij: gezond zijn én blijven hangt van een heleboel factoren af. Niet iedereen is hetzelfde, en daarom betekent een gezonde leefstijl en voeding voor de één wellicht iets anders dan voor de ander. Daarom werk ik bij ProAcademie, want deze visie is voor het hele team van ProAcademie belangrijk!

Meer berichten van Mirte

Plaats een reactie