Recepten

Chocolademousse

By 10-02-2013 Geen reacties

250 kcal

Soms heb je gewoon zin in chocolade. En af en toe genieten is ook erg belangrijk! Chocolademousse geeft je die chocolade boost maar levert je minder calorieën dan wanneer je gewone blokjes chocolade zou eten. Je hebt er eerder genoeg van en zit sneller vol. Geniet dus vollop van dit heerlijke recept als je echt even behoefte hebt aan iets lekkers!

Ingrediënten voor 4 personen:

1 ei, gesplitst

100 ml slagroom

80 g pure chocolade

40 g suiker

Bereidingswijze

[wlm_private “PA-lid Starter|PA-lid Medium|PA-lid Professional|ProAcademie – Kickstart”]

1. Klop het eigeel samen met de suiker tot een licht romige massa. Klop in een andere kom de slagroom lobbig (net niet helemaal stijf). Klop in weer een andere kom het eiwit stijf.

2. Zet een  kookpan met een laag water op het vuur en breng aan de kook. Hang een roestvrijstalen kom of een klein pannetje in een grotere pan en smelt hier de chocolade au bain marie tot hij vloeibaar is.

3. Spatel met een garde het eigeel mengsel door de helft van de slagroom. Spatel de gesmolten chocolade door de andere helft van de slagroom. Spatel vervolgens beide mengsels doorelkaar en voeg aan het eind het stijfgeslagen eiwit toe en spatel nog even kort door. Belangrijk bij deze stap is om alles rustig door elkaar te spatelen en niet te hard te roeren. Dit zorgt ervoor dat er genoeg lucht in de mousse komt en blijft.

4. Schep de chocolademousse in 4 schaaltjes of glazen en zet ze minimaal 2 uur in de koelkast om op te laten stijfen. Eet smakelijk!

[/wlm_private]

Plaats een reactie