Recepten

Citroenkip uit de oven

By 03-03-2013 Geen reacties

550 kcal

Met dit recept voor citroenkip uit de oven zet je een heerlijk en gezond gerecht op tafel, met als fijne bijkomstigheid een geweldig ruikende keuken! Vaak wordt gedacht dat kip met vel erg vet is. Dat klopt ook als je het vel zelf zou opeten. Maar wanneer je de kip bereidt in zijn eigen vel en het vel na de bereiding verwijderd, krijg je een heerlijk mals stukje slanke kip! Het vet geeft tijdens de bereiding extra smaak aan het vlees waardoor het ook nog eens niet uitdroogt. 

Ingrediënten voor 4 personen:

1 kleine hele kip

zout en peper

2 citroenen

4 tenen knoflook

2 handen verse kruiden (rozemarijn, tijm, basilicum etc.)

800 g wortelen

600 g aardappelen

2 el olijfolie

Bereidingswijze

[wlm_private “PA-lid Starter|PA-lid Medium|PA-lid Professional|ProAcademie – Kickstart”]

1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet de ovenschaal in met één eetlepel olijfolie.

2. Snijd de citroenen in partjes en vul de kip met een aantal partjes, een paar takjes kruiden en twee in plakjes gesneden knoflook. Maak een paar sneetjes in het vel van de kip en maak voorzichtig ruimte tussen de borst en het velletje. Doe een partje citroen, een takje kruiden en een partje knoflook in elke snee zodat het tussen het vel en het vlees in blijft zitten. Bestrooi de kip met zout en peper.

3. Was de aardappelen en wortelen en snijd deze in grote stukken.

4. Leg de kip in de ovenschaal en verdeel de wortelen en aardappelen er omheen. Sprenkel een eetlepel olijfolie over de kip en groenten. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie.

5. Zet de ovenschaal in de oven. Je kan eventueel ook een römertopf gebruiken; hiermee blijft de kip extra mals. De laag aluminiumfolie werkt anders ook goed.

6. Bak de kip in ca. 60 minuten gaar en mals. Haal het aluminiumfolie of de bovenkant van de ovenschaal er 20 minuten voor het eind af zodat je een mooi gebruinde citroenkip uit de oven krijgt. Vergeet niet het velletje eraf te halen alvorens te serveren; anders wordt het toch die vette variant welke je liever niet op je bord wilt! Eet smakelijk!

[/wlm_private]

 

 

Plaats een reactie