Recepten

Courgette frittata

By 08-08-2013 Geen reacties

365 kcal per persoon

Een lekkere lichte maaltijd is in de zomer altijd welkom. Deze courgette frittata staat binnen een half uur op tafel; easy om te maken en super lekker met een salade. De verse kruiden zorgen voor een lekkere volle en smaakvolle courgette frittata voor jong en oud. Wil je hem iets steviger en gevulder? Strooi dan een beetje oude kaas of geitenkaas op de bovenkant en laat dit meebakken.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 courgette
  • 5 eieren
  • 100 g griekse yoghurt
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 2 el verse kruiden, gehakt (bijvoorbeeld basilicum, munt, salie, koriander en/of peterselie)
  • zout en peper
  • 2 el pijnboompitten
  • 3 el olijfolie
  • 4 dikke sneeën volkoren (zuurdesem) brood

Bereidingswijze:

[wlm_private “PA-lid Starter|PA-lid Medium|PA-lid Professional|ProAcademie – Kickstart”]

1. Rasp de courgette met de grove kant van een rasp. Bestrooi met een beetje zout en laat ca. 30 minuten uitlekken in een vergiet.

2. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan lichtbruin.

3. Roer de eieren los met de yoghurt, knoflook, verse kruiden en een beetje zout en peper. Roer vervolgens de geraspte courgette en pijnboompitten erdoorheen.

4. Verhit 2 el olijfolie in een koekenpan en giet vervolgens het eimengsel in de pan. Dek de pan af met een deksel of een omgedraaide andere pan en bak de courgette frittata in circa 15 minuten op middel laag vuur gaar.

5. Rooster intussen de sneeën brood, besmeerd met de rest van de olijfolie en een beetje zout en peper onder de gril goudbruin.

6. Serveer de courgette frittata met de geroosterde boterhammen en serveer eventueel met een lekkere salade. Eet smakelijk!

[/wlm_private]

Plaats een reactie