Ingrediënten voor 4 porties
- 2 courgettes
- 2 el olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 1 rode paprika, in blokjes
- 400 g mager rundergehakt
- 400 g gepelde tomaten (1 blik)
- 2 el oregano (gedroogd of vers)
- Handje verse basilicum
- Zout en peper
- 50 g geraspte Parmezaanse kaas
Maken
[wlm_private “PA-lid Starter|PA-lid Medium|PA-lid Professional|ProAcademie – Kickstart”]
- Maak van de courgettes spaghetti sliertjes. Dit kan je doen met een mandoline, met een spiraalsnijder of gewoon op een snijplank met een scherp mes.
- Verhit de olijfolie in de pan en voeg de gehakt toe. Zet het vuur even hoog zodat er een braadkorstje onder het gehakt ontstaat (dit zorgt voor extra smaak!). Voeg vervolgens de ui, knoflook en paprika toe en bak even mee.
- Voeg de gepelde tomaten, oregano en de helft van de basilicum toe. Breng op smaak met zout en peper en laat 5 a 10 min. pruttelen.
- Kook de courgette spaghetti 1 minuut in kokend water, laat uitlekken
- Serveer de courgette spaghetti met de bolognese saus en Parmezaanse kaas. Garneer met de rest van de basilicum.
[/wlm_private]