Ingrediënten voor 4 porties
- 2 courgettes
- 2 el + 2 el olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 400 g gepelde garnalen
- 4 el gehakte verse kruiden naar keuze (bijvoorbeeld dille en peterselie, tijm en rozemarijn of basilicum en oregano)
- Zout en peper
Maken
[wlm_private “PA-lid Starter|PA-lid Medium|PA-lid Professional|ProAcademie – Kickstart”]
- Maak van de courgettes spaghetti sliertjes. Dit kan je doen met een mandoline, met een spiraalsnijder of gewoon op een snijplank met een scherp mes.
- Verhit 2 el olijfolie in de pan op middelhoog vuur en voeg de ui toe. Fruit de ui tot deze glazig ziet en voeg vervolgens de garnalen en knoflook toe. Roerbak de garnalen in ca. 3 tot 5 minuten gaar.
- Voeg de gehakte kruiden en 2 el olijfolie toe aan de garnalen en meng kort. Breng op smaak met zout en peper.
- Kook de courgette spaghetti 1 minuut in kokend water, laat uitlekken en doe vervolgens bij de garnalen. Roer even tot de courgette spaghetti goed bedekt is met de kruiden en ui.
[/wlm_private]