530 kcal per portie
Deze heerlijk kruidige stoofschotel van kip en groenten past perfect in een dag waarop het buiten net iets kouder is. Maar ook als het weer wat warmer is smaakt deze couscous met kip en zoete aardappelen erg goed! Het Marokkaanse kruidenmengsel ras-el-hanout zorgt voor een heerlijk geurend en smakend gerecht; echt iets wat je zou moeten proberen als je het nog niet kent! Daarbij is dit een erg slank stoofgerecht, lekker gezond genieten dus.
Ingrediƫnten voor 4 personen:
200 gram couscous
2 grote winterwortelen
2 grote zoete aardappelen
2 rode uien
200 gram kipfilet, in hele stukken
50 gram amandelen
50 gram gedroogde abrikozen, gehalveerd
2 el olijfolie
3 el ras-el-hanout (Marokkaanse kruidenmengsel; te koop in de supermarkt of toko)
zout en peper
Bereidingswijze:
[wlm_private “PA-lid Starter|PA-lid Medium|PA-lid Professional|ProAcademie – Kickstart”]
1. Rooster de amandelen in een droge koekenpan tot ze lichtbruin zien.
2. Schil en snijd de zoete aardappelen, wortel en uien in stukken.
3. Verhit de olijfolie in een pan (waar later een deksel op kan) en braad de kipfilet kort aan. Voeg de wortel, zoete aardappelen, uien, gedroogde abrikozen en ras-el-hanout toe en roer goed. Voeg een kopje water toe en laat het geheel ca. 30 minuten stoven tot de groenten goed gaar en zacht zijn.
4. Bereid ondertussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking en meng de amandelen erdoorheen.
5. Serveer de couscous met de gestoofde kip en groenten. Snijd of trek de kipfilet met twee vorken eerst in stukjes en verdeel de couscous met kip en zoete aardappelen over de 4 borden. Eet smakelijk!
[/wlm_private]