Recepten

Couscous salade met kip

By 09-03-2013 Geen reacties

490 kcal

De zon laat zich weer zien, tijd voor salades! Wat is er lekkerder dan een heerlijke, frisse en goed vullende salade op een mooie lentedag? Maar ook als het nog een beetje koud is smaakt deze lauwwarme couscous salade met kip heerlijk. Wist je dat kikkererwten ontzettend veel vezels bevatten? Samen met de groenten een lekker gezond topgerecht! Wanneer je nog wat over hebt of je bent met minder personen; deze couscous salade met kip smaakt ook erg goed als lunchgerecht!

Ingrediënten voor 4 personen:

250 g couscous

300 g kipfilet, in blokjes

1 komkommer

1 paprika

klein blikje kikkererwten, uitgelekt

bosje verse kruiden naar eigen smaak (bijvoorbeeld munt, peterselie of koriander)

1 citroen

2 el olijfolie

1 el komijnpoeder

zout en peper

Bereidingswijze:

[wlm_private “PA-lid Starter|PA-lid Medium|PA-lid Professional|ProAcademie – Kickstart”]

1. Voeg 270 ml water, een halve theelepel zout en één eetlepel olijfolie bij de couscous en laat ca. 3 minuten staan. Roer de couscous door met een vork en laat afkoelen.

2. Verhit één eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak de kipfilet blokjes op hoog vuur goudbruin.

3. Snijd de komkommer en paprika in blokjes en meng samen met de kikkererwten en één eetlepel olijfolie goed doorelkaar. Breng op smaak met de komijnpoeder en een beetje peper.

4. Voeg alle ingrediënten bij elkaar in een grote kom en schep even goed door. Snijd de citroen in partjes en serveer deze bij de couscous salade met kip. Eet smakelijk!

 

[/wlm_private]

 

Plaats een reactie