260 kcal per persoon
Doperwten combineren erg goed met munt en feta. In deze pesto van doperwten voegen we nog een paar cashewnoten toe voor een romige en zachte smaak, de perfecte apetizer voor een zonnige dag! Maar ook als het buiten wat kouder is, hapt deze gezonde crostini met pesto van doperwten, cashewnoten en feta erg goed weg.
Ingrediënten voor 4 personen:
1/2 ciabatta brood of 1/3 volkoren stokbrood
200 g doperwten (het liefst verse gekookte maar uit blik/pot kan ook prima)
50 g feta
50 g gezouten cashewnoten
2 el olijfolie
paar takjes munt
1 teentje knoflook
zout en peper
Bereidingswijze:
[wlm_private “PA-lid Starter|PA-lid Medium|PA-lid Professional|ProAcademie – Kickstart”]
1. Snijd het brood in plakken en besmeer met een beetje olijfolie. Gril de crostini’s in de oven of de grilpan goudbruin en knapperig.
2. Pureer ondertussen de doperwten, feta, cashewnoten, olijfolie, munt en knoflook met een staafmixer tot een gladde massa. Breng op smaak met zout en peper.
3. Serveer de crostini’s met de pesto. Ook kan je de crostini met pesto van doperwten, cashewnoten en feta zelf bereiden en op een mooi bord leggen. Strooi in dit geval een klein beetje verkruimelde feta op de bovenkant voor een speels effect. Eet smakelijk!
[/wlm_private]