Ingrediënten voor 10 porties
- 800 g gekookte kikkererwten (2 blikken uitgelekt, of zelf gekookt)
- 2 el olijfolie
- 1-2 tl zout (naar smaak)
- kruidenmix, kies jouw favoriet:
- 1 el kaneel, 1/2 tl vanille, 1 el kokosbloesemsuiker
- 1 tl paprikapoeder, 1/2 tl chilipoeder/cayennepeper, 2 el ahornsiroop
- 1/2 tl gemberpoeder, 1 tl kurkumapoeder, sap van 1 limoen
- 1/2 tl van elk: gedroogde ui, gedroogde knoflook, gedroogde tijm, dille en zwarte peper
Maken
[wlm_private “PA-lid Starter|PA-lid Medium|PA-lid Professional|ProAcademie – Kickstart”]
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Roer de kikkererwten samen met de olijfolie en het zout goed door.
- Leg de kikkererwten op een met bakpapier bekleedde bakplaat, en bak in ca. 20 tot 30 minuten knapperig en licht goudbruin.
- Roer één van de kruidenmixen door de kikkererwten. Eet direct, of laat afkoelen en bewaar in een luchtdicht afgesloten pot: zo blijven ze 1 a 2 weken nog lekker.
[/wlm_private]