Ingrediënten voor 10 porties

  • 800 g gekookte kikkererwten (2 blikken uitgelekt, of zelf gekookt)
  • 2 el olijfolie
  • 1-2 tl zout (naar smaak)
  • kruidenmix, kies jouw favoriet:
    • 1 el kaneel, 1/2 tl vanille, 1 el kokosbloesemsuiker
    • 1 tl paprikapoeder, 1/2 tl chilipoeder/cayennepeper, 2 el ahornsiroop
    • 1/2 tl gemberpoeder, 1 tl kurkumapoeder, sap van 1 limoen
    • 1/2 tl van elk: gedroogde ui, gedroogde knoflook, gedroogde tijm, dille en zwarte peper

Maken

[wlm_private “PA-lid Starter|PA-lid Medium|PA-lid Professional|ProAcademie – Kickstart”]

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Roer de kikkererwten samen met de olijfolie en het zout goed door.
  3. Leg de kikkererwten op een met bakpapier bekleedde bakplaat, en bak in ca. 20 tot 30 minuten knapperig en licht goudbruin.
  4. Roer één van de kruidenmixen door de kikkererwten. Eet direct, of laat afkoelen en bewaar in een luchtdicht afgesloten pot: zo blijven ze 1 a 2 weken nog lekker.

[/wlm_private]

 

 

Mirte

Auteur Mirte

Ik begeleid jou graag naar een gezond en fit lijf, met behulp van een goede voeding en voldoende beweging. Maar ook aspecten als stress en slaap komen voorbij: gezond zijn én blijven hangt van een heleboel factoren af. Niet iedereen is hetzelfde, en daarom betekent een gezonde leefstijl en voeding voor de één wellicht iets anders dan voor de ander. Daarom werk ik bij ProAcademie, want deze visie is voor het hele team van ProAcademie belangrijk!

Meer berichten van Mirte

Plaats een reactie