ReceptenVoeding

De basis van een smoothie

By 25-09-2012 Geen reacties

Een smoothie is een supergezond en lekker drankje gemaakt van (vers) fruit, eventueel groenten en/of melkproducten (melk of yoghurt). Wanneer je vers of bevroren fruit gebruikt zitten er volop vitamines in je smoothie. Dit is beter dan wanneer je een smoothie uit een pak uit de supermarkt haalt. Maak ze dus thuis het liefst zelf; het is eenvoudig, lekker en snel! Het enige wat je nodig hebt is een goede blender en verse ingrediënten.

Als je teveel hebt gemaakt, kan je de smoothie nog 1 tot 2 dagen afgesloten in de koelkast bewaren. Ga zelf lekker aan de slag met je favoriete fruit (vers of bevroren) gemengd met melk, yoghurt, water of vers vruchtensap. Voor de lekkerste smoothie recepten en meer inspiratie kan je terecht bij de smoothie-recepten van Thuis-Trainen.

 Groene smoothies

Groene smoothies zijn helemaal van deze tijd. Dat is niet zo gek, want ze zijn supergezond en lekkerder dan je denkt! De basis van groene smoothies zijn groene (blad)groente, meestal in combinatie met fruit voor een lekkere smaak. Omdat de smaak van fruit overheerst kan je zelfs een ontbijtsmoothie maken met bijvoorbeeld boerenkool, hoe gek dat ook klinkt.

Groene (blad)groenten bevatten veel vezels, vitamines en mineralen en spelen dus een belangrijke rol in een gezond voedingspatroon. Wil je zelf een groene smoothie maken? Mix je favoriete fruit met bijvoorbeeld spinazie, andijvie, sla of boerenkool. Maar ook selderij, broccoli, groene asperges, courgette, sperziebonen, erwten en kool kunnen worden gebruikt. Gebruik ongeveer 2/3 fruit, 1/3 groene (blad)groenten en een kopje water of vers sap voor een goede verhouding.

Volgende blogbericht

Plaats een reactie