Voeding

Eet je mooi

By 28-03-2013 Geen reacties

Sommige voedingsmiddelen dragen bij aan een mooi uiterlijk. Normaal en gezond eten is een goede mooimaker, maar er zijn ook een aantal voedingsmiddelen die nét iets extra’s kunnen bijdragen aan jouw mooie buitenkant. Nu zal het eten van één product niet direct een supergroot verschil geven, maar het kan nooit kwaad… eet je mooi!

Een mooie huid

Voor een mooie huid heeft je lichaam vitamine A, vitamine C, onverzadigd vet, ijzer, zink, fosfor, calcium en magnesium nodig. Wil je een mooiere huid? Eet dan volop fruit, groente en olie (voornamelijk uit vis, noten en zaden).

Mooi haar

Mooi haar krijg je vooral door voldoende en normaal gezond te eten. In dit geval werkt het vooral andersom en zijn er vooral onderzoeken bekend welke ingaan op het effect van een tekort aan bepaalde voedingsstoffen en stress op het haar. Leef daarom gewoon gezond, eet voldoende en leef met regelmaatom je haar mooi je houden.

Mooie tanden

Helaas zijn veel lekkere dingen slecht voor de kleur van je gebit. Vooral koffie, zwarte thee, drop en roken zorgen voor verkleuring van de tanden. Te veel suiker en zure voedingsmiddelen kunnen het gebit en zijn glazuur en beschermlaag aantasten.

Voor sterke tanden en gezond tandvlees is het belangrijk om genoeg van de mineralen calcium, fosfor en magnesium binnen te krijgen. Daarnaast zijn de vitamines A, B6, B12, C en D belangrijk voor gezonde tanden en gezond tandvlees. Eet genoeg groente en fruit, niet te veel suiker en drink water of thee in plaats van koffie of zure frisdranken. Suikervrije kauwgom kan helpen bij het neutraliseren van zuren op tandplak.

Mooie nagels

Vooral de mineralen magnesium, ijzer, zink, calcium, natrium en koper, samen met Vitamine D en B12, zorgen voor sterke en mooie nagels. Dit komt omdat de nagels voor een groot deel zijn opgebouwd uit deze mineralen. Het sporenelement Selenium helpt je nagels ook gezond te houden.

Wat moet ik nu eten om mooi te blijven?

Het voornaamste advies is om een normaal en gezond voedingspatroon te hanteren. Je hoeft geen dure en speciale producten aan te schaffen, alles is gewoon in de supermarkt verkrijgbaar! Om je huid, haar, nagels, tanden en hele lijf mooi te houden eet je lekker veel groenten, fruit, vette vis, plantaardige oliën (noten, avocado),  magere yoghurt, volkoren granen en bonen en peulvruchten. Varieer hierin zoveel mogelijk. En laat suikerrijke en vette snacks staan… die zijn iets minder goed voor je lijf en lijn.

 

Plaats een reactie