De ei muffins zijn gemakkelijk te bereiden en heerlijk als lunch of tussendoortje. Hieronder vind je het recept om dit snel te bereiden:
Ingrediënten voor 12 stuks (6 porties)
- 10 eieren
- 100 ml (plantaardige) melk
- 3 tomaten
- Zout en peper
- 2 el kokosolie of olijfolie
- Bosje verse basilicum
Maken
[wlm_private “PA-lid Starter|PA-lid Medium|PA-lid Professional|ProAcademie – Kickstart”]
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een muffinvorm (voor 12 stuks) in met olie.
- Klop de eieren los met de melk en breng op smaak met zout en peper. Leg 12 blaadjes basilicum apart. Snijd de rest van de basilicum fijn en meng door het ei mengsel.
- Vul de muffin vorm met het ei mengsel en bak in ca. 10 minuten gaar in de oven.
- Snijd de tomaten elk in 4 partjes, leg op elke muffin een partje tomaat en garneer met een blaadje basilicum. Serveer eventueel met een groene salade of wat andere rauwkost.
[/wlm_private]