Ingrediënten voor 12 stuks (6 porties)
- 2 el kokosolie of olijfolie
- 12 plakjes ontbijtspek
- 10 eieren
- 100 ml (plantaardige) melk
- 3 tomaten
- Zout en peper
- Bosje verse basilicum
Maken
[wlm_private “PA-lid Starter|PA-lid Medium|PA-lid Professional|ProAcademie – Kickstart”]
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een muffinvorm (voor 12 stuks) in met olie en leg in elk holletje één plakje spek.
- Klop de eieren los met de melk en breng op smaak met zout en peper. Leg 12 blaadjes basilicum apart. Snijd de rest van de basilicum fijn en meng door het ei mengsel.
- Giet het ei mengsel op de plakjes spek en bak in ca. 15 minuten gaar in de oven.
- Snijd de tomaten elk in 4 partjes, leg op elke muffin een partje tomaat en garneer met een blaadje basilicum.
- Serveer 2 ei muffins per persoon. Serveer eventueel met een groene salade of wat andere rauwkost.
[/wlm_private]