Ingrediënten voor 2 personen
- 2 grote zoete aardappelen (elk van ca. 250 gram)
- 2 el + 2 el olijfolie
- 250 g champignons, in plakjes
- 1 teentje knoflook
- beetje verse/gedroogde groene kruiden (zoals tijm, peterselie of bieslook)
- zout en peper
Maken
[wlm_private “PA-lid Starter|PA-lid Medium|PA-lid Professional|ProAcademie – Kickstart”]
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de zoete aardappelen en maak in de lengte een snede aan één kant. Leg de zoete aardappelen met de snee naar boven in een ovenschaal en zet 1 uur in de oven.
- 15 minuten voor het eind van de oventijd: verhit 2 el olijfolie in een koekenpan en bak de champignons op middel hoogvuur goudbruin. Voeg daarna de knoflook en kruiden toe en bak nog eventjes mee zodat de het rauwe van de knoflook af is. Breng op smaak met zout en peper.
- Haal de gepofte zoete aardappel uit de oven, duw de zijkanten naar buiten met 2 vorken en druppel in elke aardappel 1 el olijfolie. Leg de gebakken champignons in de zoete aardappel en serveer.
[/wlm_private]