Recepten

Geroosterde bietjes

By 28-11-2013 Geen reacties

105 kcal per portie

Lekkere vol zoete geroosterde bietjes uit de oven, heerlijk! Een fijn bijgerecht om te combineren met meer dan alleen aardappelen. Denk eens aan geroosterde bietjes met gebakken vis en gekruide couscous, pasta met verse pesto en geroosterde bietjes of een salade met geroosterde bietjes en (zachte of harde) geitenkaas. Hmmm!

Ingrediënten voor 4 personen:

4 grote verse bieten (ca. 800 gram)

2 el olijfolie

2 takjes verse rozemarijn

2 el olijfolie

snufje zout, wat meer peper

Bereidingswijze:

[wlm_private “PA-lid Starter|PA-lid Medium|PA-lid Professional|ProAcademie – Kickstart”]

1. Verwarm de oven voor op 230 graden. Was en schil de bietjes. Snijd de bietjes in partjes en meng de partjes met de olijfolie en rozemarijn. Breng op smaak met een snufje zout en flink wat peper voor een pittige hint.

2. Doe de bietjes in een ovenschaal en dek deze af met aluminiumfolie. Hierdoor worden de bietjes beter gaar. Zet de bietjes ca. 30 minuten in de oven. Haal het aluminiumfolie eraf en zet de schaal met bietjes nogmaals 30 minuten in de oven. Roer de laatste 30 minuten de geroosterde bietjes regelmatig om zodat alle kanten knapperig kunnen worden.

3. Lekker met kruidencouscous, pasta pesto of salade geitenkaas!

Eet smakelijk!

 

[/wlm_private]

 

Mirte

Auteur Mirte

Ik begeleid jou graag naar een gezond en fit lijf, met behulp van een goede voeding en voldoende beweging. Maar ook aspecten als stress en slaap komen voorbij: gezond zijn én blijven hangt van een heleboel factoren af. Niet iedereen is hetzelfde, en daarom betekent een gezonde leefstijl en voeding voor de één wellicht iets anders dan voor de ander. Daarom werk ik bij ProAcademie, want deze visie is voor het hele team van ProAcademie belangrijk!

Meer berichten van Mirte

Plaats een reactie