190 kcal per portie
Het kan nog even… heerlijke verse geroosterde tamme kastanjes, uit eigen keuken! De geur in huis, het zelf pellen van de nog warme kastanjes… hmmm. Kastanjes zijn een hele lekkere en gezonde herfstige / winterse snack. Een top alternatief voor super zoete en/of zoute snoepjes en chips!
Ingrediënten voor 4 porties:
400 g tamme kastanjes
eventueel een snufje zeezout
Bereidingswijze:
[wlm_private “PA-lid Starter|PA-lid Medium|PA-lid Professional|ProAcademie – Kickstart”]
1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd in elke kastanje met een scherp mesje een kruisje aan de bovenkant.
2. Leg de kastanjes op een bakplaat en rooster ze in ca. 25 tot 30 minuten gaar. De geroosterde kastanjes zijn klaar als de schilletjes een beetje open gaan staan.
3. Laat de geroosterde kastanjes eventjes afkoelen, maar niet te lang! Ze zijn het lekkerst als ze nog lekker warm zijn. Strooi eventueel nog wat zeezout over de geroosterde kastanjes, maar zonder zijn ze ook al heerlijk. Zet een schaal met de geroosterde kastanjes op tafel en pellen maar!
[/wlm_private]