Ingrediënten voor 4 personen

  • 600 g tomaten
  • 2 stengels bleekselderij
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode ui
  • 2 el olijfolie
  • 1 el tijm
  • Peper en zout
  • 500 ml water
  • 1 blokje (biologische) groente bouillon
  • Handje verse of 1 el gedroogde basilicum of peterselie
  • 8 sneetjes volkoren brood (spelt of glutenvrij wanneer gewenst), geroosterd

Maken

[wlm_private “PA-lid Starter|PA-lid Medium|PA-lid Professional|ProAcademie – Kickstart”]

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Snijd alle groenten in stukken en leg in een ovenschaal. Voeg de knoflook, olie, tijm, wat peper en zout toe en schep het geheel goed om.
  3. Zet de ovenschaal ca. 25 min. in de oven tot alles goed is geroosterd.
  4. Doe de geroosterde groenten in een soeppan, voeg het water en het bouillonblokje toe en breng aan de kook. Kook het geheel 5 min. door en pureer de soep met een staafmixer. Garneer met de basilicum of peterselie en serveer met de sneetjes geroosterd brood.

[/wlm_private]

Mirte

Auteur Mirte

Ik begeleid jou graag naar een gezond en fit lijf, met behulp van een goede voeding en voldoende beweging. Maar ook aspecten als stress en slaap komen voorbij: gezond zijn én blijven hangt van een heleboel factoren af. Niet iedereen is hetzelfde, en daarom betekent een gezonde leefstijl en voeding voor de één wellicht iets anders dan voor de ander. Daarom werk ik bij ProAcademie, want deze visie is voor het hele team van ProAcademie belangrijk!

Meer berichten van Mirte

Plaats een reactie