Ingrediënten voor 4 personen
- 600 g tomaten
- 2 stengels bleekselderij
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode ui
- 2 el olijfolie
- 1 el tijm
- Peper en zout
- 500 ml water
- 1 blokje (biologische) groente bouillon
- Handje verse of 1 el gedroogde basilicum of peterselie
- 8 sneetjes volkoren brood (spelt of glutenvrij wanneer gewenst), geroosterd
Maken
[wlm_private “PA-lid Starter|PA-lid Medium|PA-lid Professional|ProAcademie – Kickstart”]
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Snijd alle groenten in stukken en leg in een ovenschaal. Voeg de knoflook, olie, tijm, wat peper en zout toe en schep het geheel goed om.
- Zet de ovenschaal ca. 25 min. in de oven tot alles goed is geroosterd.
- Doe de geroosterde groenten in een soeppan, voeg het water en het bouillonblokje toe en breng aan de kook. Kook het geheel 5 min. door en pureer de soep met een staafmixer. Garneer met de basilicum of peterselie en serveer met de sneetjes geroosterd brood.
[/wlm_private]