Ingrediënten voor 2 personen
- 1 grote of 2 kleine zoete aardappels (totaal ca. 400 g)
- 200 g gekookte kikkererwten (zelf gekookt of uit blik)
- 1 el olijfolie + een beetje om in te vetten
- 1 el kruiden, naar wens (bijvoorbeeld Mexicaanse kruiden, Garam Masala of Kerriepoeder. Het lekkerst is een soort te kiezen met komijn erin)
- 100 ml Griekse yoghurt of kokosyoghurt
- 5 blaadjes verse munt
- zout en peper
- optioneel: verse koriander, peterselie of munt om te garneren
Maken
[wlm_private “PA-lid Starter|PA-lid Medium|PA-lid Professional|ProAcademie – Kickstart”]
- Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een ovenschaal licht in met wat olijfolie.
- Was de zoete aardappel en snijd in de lengte doormidden. Leg de helften in de ovenschaal met de snijkant naar boven.
- Meng de kikkererwten met de olijfolie, kruiden en een snufje zout. Leg de kikkererwten om de zoete aardappel heen in de ovenschaal.
- Zet de zoete aardappel 30 tot 45 minuten in de oven tot de zoete aardappel zacht is, en de kikkererwten lekker knapperig. Roer de kikkererwten na 15 en na 30 minuten wel even om.
- Maak de muntyoghurt: snijd de verse blaadjes munt goed fijn en meng met de yoghurt. Breng op smaak met zout en peper.
- Serveer de geroosterde zoete aardappel met de krokante kikkererwten en muntyoghurt. Serveer eventueel met wat verse groene kruiden.
[/wlm_private]