Ingrediënten voor 4 porties

  • 4 paprika’s
  • 2 el + 2 el olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 400 g mager rundergehakt
  • 400 g gekookte linzen
  • 4 el gehakte verse kruiden naar keuze (bijvoorbeeld peterselie, tijm, rozemarijn, basilicum en/of oregano)
  • 100 g feta
  • Zout en peper

Maken

[wlm_private “PA-lid Starter|PA-lid Medium|PA-lid Professional|ProAcademie – Kickstart”]

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snijd het kapje van de bovenkant van de paprika af en verwijder voorzichtig de zaadlijsten.
  3. Verhit 2 el olijfolie in een koekenpan en bak het gehakt rul. Voeg de ui en knoflook toe en bak 5 min. mee.
  4. Voeg de linzen en verse kruiden toe en verwarm een paar minuten.
  5. Zet het vuur uit en roer de helft van de feta door het mengsel en breng op smaak met peper en eventueel een beetje zout.
  6. Vul de paprika’s met het gehakt-linzen mengsel en zet ze in een ingevette ovenschaal. Verkruimel de rest van de feta over de paprika’s en zet de ovenschaal ca. 20 min. in de oven: tot de paprika’s zacht zijn.

[/wlm_private]

Mirte

Auteur Mirte

Ik begeleid jou graag naar een gezond en fit lijf, met behulp van een goede voeding en voldoende beweging. Maar ook aspecten als stress en slaap komen voorbij: gezond zijn én blijven hangt van een heleboel factoren af. Niet iedereen is hetzelfde, en daarom betekent een gezonde leefstijl en voeding voor de één wellicht iets anders dan voor de ander. Daarom werk ik bij ProAcademie, want deze visie is voor het hele team van ProAcademie belangrijk!

Meer berichten van Mirte

Plaats een reactie