Ingrediënten voor 4 porties
- 4 paprika’s
- 2 el + 2 el olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 400 g mager rundergehakt
- 400 g gekookte linzen
- 4 el gehakte verse kruiden naar keuze (bijvoorbeeld peterselie, tijm, rozemarijn, basilicum en/of oregano)
- 100 g feta
- Zout en peper
Maken
[wlm_private “PA-lid Starter|PA-lid Medium|PA-lid Professional|ProAcademie – Kickstart”]
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snijd het kapje van de bovenkant van de paprika af en verwijder voorzichtig de zaadlijsten.
- Verhit 2 el olijfolie in een koekenpan en bak het gehakt rul. Voeg de ui en knoflook toe en bak 5 min. mee.
- Voeg de linzen en verse kruiden toe en verwarm een paar minuten.
- Zet het vuur uit en roer de helft van de feta door het mengsel en breng op smaak met peper en eventueel een beetje zout.
- Vul de paprika’s met het gehakt-linzen mengsel en zet ze in een ingevette ovenschaal. Verkruimel de rest van de feta over de paprika’s en zet de ovenschaal ca. 20 min. in de oven: tot de paprika’s zacht zijn.
[/wlm_private]