Ingrediënten voor 4 porties
- 4 paprika’s
- 2 el + 2 el olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 500 g gekookte linzen
- 4 el gehakte verse kruiden naar keus (bijvoorbeeld peterselie, tijm, rozemarijn, basilicum en/of oregano)
- 100 g noten, zaden en/of pitten naar keus. Bijvoorbeeld walnoten, pompoenpitten en/of pijnboompitten
- Zout en peper
Maken
[wlm_private “PA-lid Starter|PA-lid Medium|PA-lid Professional|ProAcademie – Kickstart”]
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snijd het kapje van de bovenkant van de paprika af en leg opzij. Verwijder voorzichtig de zaadlijsten en bestrijk elke paprika aan de buitenkant met ½ el olijfolie.
- Verhit 2 el olijfolie in een koekenpan en voeg de ui toe. Fruit deze even aan tot hij glazig ziet, en bak vervolgens de knoflook kort mee.
- Voeg de linzen en verse kruiden toe en verwarm een paar minuten.
- Zet het vuur uit, roer de noten door het mengsel en breng op smaak met zout en peper
- Vul de paprika’s met het linzen-noten mengsel, leg op elke paprika’s een kapje en zet ze in een ingevette ovenschaal. Zet de ovenschaal ca. 20 min. in de oven: tot de paprika’s zacht zijn.
[/wlm_private]