Ingrediënten voor 4 porties

  • 4 paprika’s
  • 2 el + 2 el olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 500 g gekookte linzen
  • 4 el gehakte verse kruiden naar keus (bijvoorbeeld peterselie, tijm, rozemarijn, basilicum en/of oregano)
  • 100 g noten, zaden en/of pitten naar keus. Bijvoorbeeld walnoten, pompoenpitten en/of pijnboompitten
  • Zout en peper

 

Maken

[wlm_private “PA-lid Starter|PA-lid Medium|PA-lid Professional|ProAcademie – Kickstart”]

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snijd het kapje van de bovenkant van de paprika af en leg opzij. Verwijder voorzichtig de zaadlijsten en bestrijk elke paprika aan de buitenkant met ½ el olijfolie.
  3. Verhit 2 el olijfolie in een koekenpan en voeg de ui toe. Fruit deze even aan tot hij glazig ziet, en bak vervolgens de knoflook kort mee.
  4. Voeg de linzen en verse kruiden toe en verwarm een paar minuten.
  5. Zet het vuur uit, roer de noten door het mengsel en breng op smaak met zout en peper
  6. Vul de paprika’s met het linzen-noten mengsel, leg op elke paprika’s een kapje en zet ze in een ingevette ovenschaal. Zet de ovenschaal ca. 20 min. in de oven: tot de paprika’s zacht zijn.

[/wlm_private]

Mirte

Auteur Mirte

Ik begeleid jou graag naar een gezond en fit lijf, met behulp van een goede voeding en voldoende beweging. Maar ook aspecten als stress en slaap komen voorbij: gezond zijn én blijven hangt van een heleboel factoren af. Niet iedereen is hetzelfde, en daarom betekent een gezonde leefstijl en voeding voor de één wellicht iets anders dan voor de ander. Daarom werk ik bij ProAcademie, want deze visie is voor het hele team van ProAcademie belangrijk!

Meer berichten van Mirte

Plaats een reactie