Ingrediënten voor 4 personen
- 600 g tomaten
- 2 stengels bleekselderij
- 1 courgette of rode paprika
- 1 rode ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 el olijfolie
- 1 el tijm
- 1 el rozemarijn
- Peper en zout
- 500 ml water
- 1 blokje (biologische) groente bouillon
- 600 g linzen, gekookt of uit blik
- 4 eieren
- Peterselie, om te garneren
Maken
[wlm_private “PA-lid Starter|PA-lid Medium|PA-lid Professional|ProAcademie – Kickstart”]
- Snijd alle groenten in stukken en doe in een soeppan.
- Voeg de knoflook, olie, tijm, rozemarijn, het bouillonblokje en het water toe. Breng aan de kook en laat 15 min. koken.
- Pureer de soep voor de helft met een staafmixer, zodat er nog stukken groenten overblijven.
- Voeg de linzen toe en verwarm deze 3 min. mee.
- Breek de eieren één voor één in de soep, zodat ze aan de bovenkant blijven liggen en roer niet meer. Doe de deksel op de pan en zet de pan nog ca. 5 min. op laag vuur. Op deze manier worden de eieren mooi gaar. Iets minder lang voor een zacht ei, iets langer voor een hard ei.
- Schep de soep in 4 borden en leg in elk bord één ei. Garneer met de peterselie.
[/wlm_private]