250 kcal per stuk
Gezonde chocolade brownies, kan dat? Jazeker! Een stukje fruit is natuurlijk iets beter voor je, maar door het gebruik van Griekse yoghurt in plaats van boter bevatten deze gezonde chocolade brownies een stuk minder verzadigde vetten en calorieën! En da’s mooi meegenomen als je toch een keer trek hebt in chocolade…
Ingrediënten voor 10 brownies:
150 g pure chocolade
50 g melkchocolade, in stukjes gehakt
250 ml Griekse yoghurt
100 g suiker
1 tl vanille extract
150 g bloem
2 eieren
1 tl bakpoeder
snufje zout
Bereidingswijze:
[wlm_private “PA-lid Starter|PA-lid Medium|PA-lid Professional|ProAcademie – Kickstart”]
1. Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een bakvorm met bakpapier.
2. Smelt de pure chocolade au bain marie (zet een klein pannetje in een grotere pan met een laagje water).
3. Splits de eieren en klop de eiwitten stijf in een schone kom tot er witte pieken ontstaan.
4. Meng de yoghurt, gesmolten chocolade, suiker, eigelen en het vanille extract goed door elkaar.
5. Zeef de bloem in een andere kom en meng deze met het bakpoeder en een snufje zout. Spatel vervolgens voorzichtig door het chocolademengsel. Spatel vervolgens de eiwitten en stukjes melkchocolade voorzichtig door het beslag.
6. Doe het beslag voor de gezonde chocolade brownies in de vorm en bak deze voor ongeveer 18 tot 20 minuten. Haal de taart uit de oven en snijd hem in stukken. Eet smakelijk!
[/wlm_private]