Ingrediënten voor 20 porties
- 400 g geplette havervlokken (geen havermout!)
- 100 g zaden en pitten (sesamzaad, maanzaad, zonnebloempitten en/of pompoenpitten)
- 100 g noten (bijvoorbeeld macadamia, amandelen, walnoten en/of pecannoten)
- 50 g ahornsiroop of rijststroop
- 50 ml olijfolie of gesmolten kokosolie
- Optioneel: 1 tl vanillepoeder
- Optioneel: 1 tl kaneelpoeder en/of 1 tl gemberpoeder
- Optioneel: snuf zeezout
- Optioneel: 50 g gedroogd fruit (bijvoorbeeld rozijnen, krenten, cranberries, stukjes abrikoos en/of geraspte kokos)
Maken
[wlm_private “PA-lid Starter|PA-lid Medium|PA-lid Professional|ProAcademie – Kickstart”]
- Verwarm de oven voor op 200 ˚
- Hak de noten grof en meng vervolgens alle ingrediënten goed door elkaar.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier, spreid de granola erop en bak in 15 tot 25 min. goudbruin. Roer de granola elke 5 tot 10 min. even om zodat de zijkanten niet aanbranden. Laat de granola goed afkoelen en voeg eventueel 50 g gedroogd fruit toe. Bewaar in een goede luchtdichte pot of bus, zo blijf hij een paar weken goed.
[/wlm_private]