Ingrediënten voor 20 porties

  • 400 g geplette havervlokken (geen havermout!)
  • 100 g zaden en pitten (sesamzaad, maanzaad, zonnebloempitten en/of pompoenpitten)
  • 100 g noten (bijvoorbeeld macadamia, amandelen, walnoten en/of pecannoten)
  • 50 g ahornsiroop of rijststroop
  • 50 ml olijfolie of gesmolten kokosolie
  • Optioneel: 1 tl vanillepoeder
  • Optioneel: 1 tl kaneelpoeder en/of 1 tl gemberpoeder
  • Optioneel: snuf zeezout
  • Optioneel: 50 g gedroogd fruit (bijvoorbeeld rozijnen, krenten, cranberries, stukjes abrikoos en/of geraspte kokos)

Maken

[wlm_private “PA-lid Starter|PA-lid Medium|PA-lid Professional|ProAcademie – Kickstart”]

  1. Verwarm de oven voor op 200 ˚
  2. Hak de noten grof en meng vervolgens alle ingrediënten goed door elkaar.
  3. Bekleed een bakplaat met bakpapier, spreid de granola erop en bak in 15 tot 25 min. goudbruin. Roer de granola elke 5 tot 10 min. even om zodat de zijkanten niet aanbranden. Laat de granola goed afkoelen en voeg eventueel 50 g gedroogd fruit toe. Bewaar in een goede luchtdichte pot of bus, zo blijf hij een paar weken goed.

[/wlm_private]

 

No Bake Brownies
Volgende blogbericht
Mirte

Auteur Mirte

Ik begeleid jou graag naar een gezond en fit lijf, met behulp van een goede voeding en voldoende beweging. Maar ook aspecten als stress en slaap komen voorbij: gezond zijn én blijven hangt van een heleboel factoren af. Niet iedereen is hetzelfde, en daarom betekent een gezonde leefstijl en voeding voor de één wellicht iets anders dan voor de ander. Daarom werk ik bij ProAcademie, want deze visie is voor het hele team van ProAcademie belangrijk!

Meer berichten van Mirte

Plaats een reactie