480 kcal per persoon
Doperwten zitten vol vezels en vitamines! Verse doperwten combineren daarbij erg goed met munt en feta; een hemelse combinatie! Samen met de vegetarische schnitzel, voor extra vulling en bite is deze salade perfect als complete maaltijd.
Ingrediƫnten voor 4 personen:
200 g gemengde sla
400 g verse doperwten
1 komkommer
1 courgette
4 vegetarische schnitzels
150 g feta
paar takjes verse munt
4 el olijfolie
2 el azijn
zout en peper
Bereidingswijze:
[wlm_private “PA-lid Starter|PA-lid Medium|PA-lid Professional|ProAcademie – Kickstart”]
1. Kook de verse doperwten in 8 tot 10 minuten in een klein laagje water gaar.
2. Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan en bak de vegetarische schnitzels goudbruin en knapperig.
3. Doe de sla in een grote schaal. Schil de komkommer en snijd deze in kleine blokjes. Was de courgette en snijd deze ook in kleine blokjes. Doe de blokjes komkommer en courgette bij de sla en verkruimel de feta eroverheen.
4. Klop een dressing van de rest van de olijfolie, de azijn en een beetje zout en peper. Hak de munt fijn en roer deze door de dressing. Meng de dressing vervolgens goed door de groene salade met feta.
5. Spoel de doperwten met koud water en meng deze vervolgens door de salade. Verdeel de groene salade met feta over 4 borden. Snijd de schnitzels in reepjes en leg op elk bord een in reepjes gesneden schnitzel. Je groene salade met feta en vegetarische schnitzel is klaar om te serveren;
eet smakelijk!
[/wlm_private]