Is een groene smoothie avocado gezond? En waarom zou je een groene smoothie met avocado drinken? Is dit de meest gezonde groene smoothie? Wat is een groene smoothie?

Avocado ziet dan misschien groen, maar dat wil niet zeggen dat een smoothie met fruit en avocado een ‘groene smoothie’ wordt. Een groene smoothie is een smoothie met groene bladgroenten. Groene bladgroenten blijven de basis van een groene smoothie. Daarbij komen lekkere en gezonde ingrediënten om je groene smoothie compleet te maken. Denk aan banaan en frambozen, of amandelmelk en vanille. En altijd een scheutje water om de groene smoothie drinkbaar te maken.

 

Groene smoothie avocado mijn favoriet?

Een groene smoothie avocado is ontzettend gezond. En lekker! Avocado zorgt voor een romige smaak en maakt de sterke smaak van sommige soorten groenten milder. Daarom is avocado bijvoorbeeld perfect te gebruiken in een groene smoothie met boerenkool of rucola.

Avocado gaat ook goed samen met verschillende soorten fruit en andere ingrediënten.Hieronder vind je één van mijn favoriete groene smoothie avocado recepten.

Gebruik de volgende ingrediënten:
Avocado;
Andijvie;
Amandelmelk;
Vanille;
Banaan.

Het lijkt net een milkshake. Maak zelf ook eens een groene smoothie met avocado: een echte aanrader!

 

Waarom is avocado zo gezond?

Avocado is super gezond: veel enkelvoudige onverzadigde vetten, eiwitten en vezels (zowel oplosbaar als onoplosbaar > erg goed voor de stoelgang!). Avocado bevat veel vitamines voor een mooie huid, mooie nagels en haren. Officieel is avocado een vrucht, maar weinig mensen eten hem op deze manier. Vaak wordt hij gebruikt in hartige gerechten zoals in guacamole of met een beetje zout en peper als broodbeleg.

 

In Hét Groene Smoothie Handboek vind je snelle groene smoothie avocado recepten. Avocado kan je veelzijdig gebruiken bij het maken van een smoothie.

Wist je trouwens dat er een verschil zit in groene smoothies voor een beginnende en de gevorderde drinker? Wist je dat er een truc is om smoothies te maken voor de hele week?

Ik ben benieuwd: Voeg jij regelmatig een avocado toe in je groene smoothie?

 

Mirte

Chocolade mugcake
Volgende blogbericht
Mirte

Auteur Mirte

Ik begeleid jou graag naar een gezond en fit lijf, met behulp van een goede voeding en voldoende beweging. Maar ook aspecten als stress en slaap komen voorbij: gezond zijn én blijven hangt van een heleboel factoren af. Niet iedereen is hetzelfde, en daarom betekent een gezonde leefstijl en voeding voor de één wellicht iets anders dan voor de ander. Daarom werk ik bij ProAcademie, want deze visie is voor het hele team van ProAcademie belangrijk!

Meer berichten van Mirte

Plaats een reactie