Deze havermoutmuffins met blauwe bessen zijn glutenvrij en zonder suiker! Het enige ‘zoete’ in dit recept is de banaan, maar toch smaken ze heerlijk: lichtzoet en door de bessen lekker fris. Ook zijn zitten deze muffins vol eiwitten en vezels, zodat je niet direct honger hebt na het nemen van dit lekkere tussendoortje / ontbijt!

 

Ingrediënten voor 10 stuks

  • 1 banaan
  • 3 eieren
  • 100 ml (plantaardige) melk
  • 150 gram havermout (glutenvrij wanneer gewenst)
  • 2 tl bakpoeder
  • 50 ml kokosolie of zonnebloemolie
  • snufje zout
  • optioneel (maar wel erg lekker!): 1 tl kaneel, 1 tl ongezoet vanillepoeder en/of 1 tl geraspte citroenschil
  • 150 gram blauwe bessen (vers of uit de diepvries)

Maken

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Doe alle ingrediënten, behalve de blauwe bessen, in een blender of keukenmachine en mix tot een glad dik beslag. Voeg eventueel een klein scheutje melk extra toe als het geheel niet goed mengt.
  3. Doe het beslag in een kom en roer de blauwe bessen erdoor.
  4. Verdeeld het beslag over 10 muffin vormpjes en bak de havermout muffins in ca. 30 minuten gaar en goudbruin. Controleer de muffins eventueel met een sateprikker: als deze schoon en droog uit de muffins komt dan zijn ze gaar.

 

Mirte

Auteur Mirte

Ik begeleid jou graag naar een gezond en fit lijf, met behulp van een goede voeding en voldoende beweging. Maar ook aspecten als stress en slaap komen voorbij: gezond zijn én blijven hangt van een heleboel factoren af. Niet iedereen is hetzelfde, en daarom betekent een gezonde leefstijl en voeding voor de één wellicht iets anders dan voor de ander. Daarom werk ik bij ProAcademie, want deze visie is voor het hele team van ProAcademie belangrijk!

Meer berichten van Mirte

Plaats een reactie