260 kcal per portie
Dit voorgerecht is lekker licht, voedzaam en makkelijk te bereiden. Kabeljauwfilet gewikkeld in bacon op een bedje van linzen, tuinbonen en verse kruiden. Verras je vrienden of familie met dit gezonde en smaakvolle voorgerecht!
Ingrediënten voor 4 personen:
300 g kabeljauwfilet
100 g bacon
2 el olijfolie
300 g tuinbonen
300 g gekookte linzen (vers of uit blik)
een klein handje verse kruiden (bijvoorbeeld salie, tijm, rozemarijn en/of basilicum)
1 teentje knoflook, geperst
zout en peper
Bereidingswijze:
[wlm_private “PA-lid Starter|PA-lid Medium|PA-lid Professional|ProAcademie – Kickstart”]
1. Snijd de kabeljauw in 4 grotere of 8 kleinere stukjes. Wikkel de plakjes bacon om de kabeljauwfilet.
2. Verhit één el olijfolie in een koekenpan en bak de kabeljauw met bacon in ca. 10 minuten op middelhoog vuur gaar.
3. Verhit één el olijfolie in een steelpannetje. Voeg de linzen, tuinbonen, verse kruiden en knoflook toe. Verwarm het geheel in ca. 5 minuten. Breng op smaak met een beetje zout en peper.
4. Verdeel het linzenmengsel over 4 borden. Leg op elk bord 1 of 2 stukjes kabeljauwfilet met bacon. Roer het aanbaksel van de vis los met een paar eetlepels water en sprenkel over elk bord nog een beetje saus. Eet smakelijk!
[/wlm_private]