Recepten

Kabeljauwfilet met bacon

By 21-11-2013 Geen reacties

260 kcal per portie

Dit voorgerecht is lekker licht, voedzaam en makkelijk te bereiden. Kabeljauwfilet gewikkeld in bacon op een bedje van linzen, tuinbonen en verse kruiden. Verras je vrienden of familie met dit gezonde en smaakvolle voorgerecht!

Ingrediënten voor 4 personen:

300 g kabeljauwfilet

100 g bacon

2 el olijfolie

300 g tuinbonen

300 g gekookte linzen (vers of uit blik)

een klein handje verse kruiden (bijvoorbeeld salie, tijm, rozemarijn en/of basilicum)

1 teentje knoflook, geperst

zout en peper

Bereidingswijze:

[wlm_private “PA-lid Starter|PA-lid Medium|PA-lid Professional|ProAcademie – Kickstart”]

1. Snijd de kabeljauw in 4 grotere of 8 kleinere stukjes. Wikkel de plakjes bacon om de kabeljauwfilet.

2. Verhit één el olijfolie in een koekenpan en bak de kabeljauw met bacon in ca. 10 minuten op middelhoog vuur gaar.

3. Verhit één el olijfolie in een steelpannetje. Voeg de linzen, tuinbonen, verse kruiden en knoflook toe. Verwarm het geheel in ca. 5 minuten. Breng op smaak met een beetje zout en peper.

4. Verdeel het linzenmengsel over 4 borden. Leg op elk bord 1 of 2 stukjes kabeljauwfilet met bacon. Roer het aanbaksel van de vis los met een paar eetlepels water en sprenkel over elk bord nog een beetje saus. Eet smakelijk!

[/wlm_private]

Volgende blogbericht
Mirte

Auteur Mirte

Ik begeleid jou graag naar een gezond en fit lijf, met behulp van een goede voeding en voldoende beweging. Maar ook aspecten als stress en slaap komen voorbij: gezond zijn én blijven hangt van een heleboel factoren af. Niet iedereen is hetzelfde, en daarom betekent een gezonde leefstijl en voeding voor de één wellicht iets anders dan voor de ander. Daarom werk ik bij ProAcademie, want deze visie is voor het hele team van ProAcademie belangrijk!

Meer berichten van Mirte

Plaats een reactie