288 kcal per persoon
Als gezond ontbijt of lekker dessert: kaneel pannenkoeken. Geen zuivel nodig, maar gemaakt met sojamelk. Makkelijk te maken en o zo lekker in deze koude dagen…
Ingrediënten voor 4 personen
200 g volkorenmeel of speltmeel
500 ml sojamelk
2 eieren
snufje zout
2 tl kaneel
2 el vloeibaar bak- en braad
Bereidingswijze:
[wlm_private “PA-lid Starter|PA-lid Medium|PA-lid Professional|ProAcademie – Kickstart”]
1. Mix in een grote kom het volkorenmeel met de helft van de melk. Roer goed tot er geen klontjes meer te zien zijn. Meng vervolgens de rest van de melk er doorheen.
2. Meng de eieren, een snufje zout en het kaneel door het beslag.
3. Verhit een beetje vloeibaar bak- en braad in een koekenpan en verdeel een lepel beslag over de bodem. Bak zo 8 grote of 16 kleine kaneel pannenkoeken tot het beslag op is.
4. Serveer de kaneel pannenkoeken eventueel met verse appel of zelfgemaakte appelmoes. Eet smakelijk!
[/wlm_private]
Waarom sojamelk en geen gewone (magere) melk?
Kan je de sojamelk vervangen voor (magere)melk?