Ingrediënten voor 4 porties

  • 200 g zilvervliesrijst
  • 800 g bloemkool roosjes
  • 2 el olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 400 g gekookte kikkererwten (of uit blik)
  • 400 ml kokosmelk
  • 2 – 4 el currypoeder of –pasta
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • Optioneel: 1-2 el sambal
  • Zout en peper
  • 75 g cashewnoten
  • Optioneel ter garnering: verse koriander

Maken

[wlm_private “PA-lid Starter|PA-lid Medium|PA-lid Professional|ProAcademie – Kickstart”]

  1. Kook de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Kook de bloemkool beetgaar in ca. 10 min.
  3. Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit de ui tot hij glazig ziet.
  4. Voeg de kikkererwten, kokosmelk, currypoeder, knoflook en eventueel sambal toe en verwarm het geheel tot het kookt. Voeg de bloemkool roosjes toe en stoof de curry 5 min. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Serveer de kikkererwtencurry met de rijst en garneer met de cashewnoten en eventueel koriander.

[/wlm_private]

Mirte

Auteur Mirte

Ik begeleid jou graag naar een gezond en fit lijf, met behulp van een goede voeding en voldoende beweging. Maar ook aspecten als stress en slaap komen voorbij: gezond zijn én blijven hangt van een heleboel factoren af. Niet iedereen is hetzelfde, en daarom betekent een gezonde leefstijl en voeding voor de één wellicht iets anders dan voor de ander. Daarom werk ik bij ProAcademie, want deze visie is voor het hele team van ProAcademie belangrijk!

Meer berichten van Mirte

Neem deel aan de discussie 2 Reacties

Plaats een reactie