Ingrediënten voor 4 porties
- 200 g zilvervliesrijst
- 800 g bloemkool roosjes
- 2 el olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
- 400 g gekookte kikkererwten (of uit blik)
- 400 ml kokosmelk
- 2 – 4 el currypoeder of –pasta
- 2 teentjes knoflook, geperst
- Optioneel: 1-2 el sambal
- Zout en peper
- 75 g cashewnoten
- Optioneel ter garnering: verse koriander
Maken
[wlm_private “PA-lid Starter|PA-lid Medium|PA-lid Professional|ProAcademie – Kickstart”]
- Kook de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Kook de bloemkool beetgaar in ca. 10 min.
- Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit de ui tot hij glazig ziet.
- Voeg de kikkererwten, kokosmelk, currypoeder, knoflook en eventueel sambal toe en verwarm het geheel tot het kookt. Voeg de bloemkool roosjes toe en stoof de curry 5 min. Breng op smaak met zout en peper.
- Serveer de kikkererwtencurry met de rijst en garneer met de cashewnoten en eventueel koriander.
[/wlm_private]
De rest van dit recept ontbreekt, dus hoe je het moet maken.
Hoi Ilonka, hoe je het recept moet maken is alleen zichtbaar voor leden. Als je inlogd als lid kan je het dus gewoon zien 🙂 Succes!