Ingrediënten voor 10 crackers

  • 200 g zaden en pitten (bv. gebroken lijnzaad, zonnebloempitten, pompoenpitten etc.)
  • 5 el water (of 1 ei)
  • 1 el olijfolie
  • 1/2 tl zout
  • optioneel: 1/2 tl xanthaangom of psyllium (dit houd de crackers iets beter aan elkaar)
  • optioneel: 1 el gedroogde kruiden, naar smaak. Bijvoorbeeld Italiaanse kruiden of Mexicaanse kruiden.

Maken

[wlm_private “PA-lid Starter|PA-lid Medium|PA-lid Professional|ProAcademie – Kickstart”]

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Mix de zaden in een keukenmachine of blender tot een korrelig meel.
  2. Meng alle ingrediënten goed door elkaar en kneed tot een stevige deegbal. Mocht het deeg iets te droog zijn voeg dan steeds een paar druppels water toe.
  3. Bekleed een bakplaat met bakpapier en druk het deeg uit tot een platte ‘plaatkoek’. Snijd de plaatkoek in rechthoekige stukken en leg ze iets van elkaar op de bakplaat.
  4. Bak de crackers in ca. 15 tot 20 min. of goudbruin in de oven. Ze zijn nu waarschijnlijk nog een beetje zacht. Laat goed afkoelen zodat de crackers knapperig worden.
  5. In een goed luchtdichte box of knäckebröd trommel kan je deze crackers ca. 2 weken bewaren.

[/wlm_private]

Kruidenomelet
Volgende blogbericht
Mirte

Auteur Mirte

Ik begeleid jou graag naar een gezond en fit lijf, met behulp van een goede voeding en voldoende beweging. Maar ook aspecten als stress en slaap komen voorbij: gezond zijn én blijven hangt van een heleboel factoren af. Niet iedereen is hetzelfde, en daarom betekent een gezonde leefstijl en voeding voor de één wellicht iets anders dan voor de ander. Daarom werk ik bij ProAcademie, want deze visie is voor het hele team van ProAcademie belangrijk!

Meer berichten van Mirte

Plaats een reactie